Artikel top billede

CSC Danmark til 300 medarbejdere: I er sagt op

CSC har opsagt mere end 300 medarbejdere som følge af TDC's valg af ny leverandør. De bliver virksomheds-ovedraget 1. april.

Ledelsen hos it-giganten CSC har fredag informeret lidt mere end 300 ansatte med relation til TDC's systemer om, at de er opsagt fra deres stillinger hos CSC den 1. april i år og derefter bliver virksomhedsoverdraget til TCS.

Det fortæller faglig konsulent John Jørgensen hos fagforbundet Prosa. 

Han fortæller, at der teknisk set ikke er tale om en fyring, men en virksomhedsoverdragelse.

"Der er ingen tvivl om, at de på sigt vil blive fyret. Men teknisk set, så er det endnu ikke sket, fyringen kommer først efter den første i fjerde," siger han.

Det eneste, der kan afværge afskedigelserne, er ifølge den faglige konsulent, at TCS reelt ønsker at beskæftige medarbejderne efter den første april.

Intet er sikkert

Den faglige konsulent fortæller, at det indiske kæmpeselskab TCS nemlig ikke har pligt til at overtage medarbejderne. 

"De erhverver en opgave. Og der er nogle mennesker med. Og hvis de ikke skal bruge de mennesker, så skal TCS opsige med de regler og rettigheder, den enkelte medarbejder har," siger han.   

Afskedigelserne, der er en direkte konsekvens af TDC's fyring af CSC til fordel for det indiske kæmpefirma TCS (TATA Consultant Service), sker i ifølge reglerne om virksomhedsoverdragelse, fortæller John Jørgensen.  

"Vi har ikke fået nogen forsikringer om, at der er job i den anden ende. Det må vi tage som udtryk for, at der er en rigtig stor usikkerhed for, hvad der sker efter første i fjerde," siger han. 

"TDC gør det her, fordi deres it kan løftes billigere med indiske hænder. At det så koster 300 arbejdspladser, det er TDC ligeglade med," siger John Jørgensen. 

"TDC bidrager til at bringe know-how ud af landet i en periode, hvor der er brug for, at vi bevarede de arbejdspladser på danske hænder," fortsætter han.  

Derfor har han ingen forhåbninger om, at de mere end 300 CSC-ansatte får et job hos TATA TCS.  

Han fortæller, at CSC-medarbejdernes fremtid nu er op til TCS eller deres underleverandør.  

Ikke en fyring

Hos CSC bekræfter nordisk HR-direktør Charlotte Lundblad, at virksomheden i forbindelse med TDC's opsigelse af kontrakten følger reglerne om virksomhedsoverdragelse.

"Det er klart, at deres ansættelsesforhold hos CSC jo så må stoppe hos CSC. Men deres vilkår fortsætter som nu," siger hun. 

Det er ikke op til jer, hvorvidt medarbejderne har et arbejde efter 1. april. Det er TCS' ansvar ?

"Det er korrekt," siger hun. 

Hun ønsker ikke at be- eller afkræfte antallet af de omfattede medarbejdere på nuværende tidspunkt, fortæller hun Computerworld, på vej i bil til det næste medarbejdermøde fredag eftermiddag.
 
Hos TDC afviser presserådgiver Rasmus Avnskjold, at der er tale om afskedigelser af medarbejdere.

"Vi kan kun forholde os til fakta. Og fakta er, at der vil ske en virksomhedsoverdragelse per 1. april. Det er de 308 berørte medarbejdere blevet informeret om i dag, ligesom der frem mod 1. april vil være en proces, hvor der løbende orienteres om overdragelsen. Der er ikke nogen, der er blevet afskediget," siger han.

Usikkerhed blandt ansatte

Hos Prosa fortæller John Jørgensen, at fagforbundet arbejder på højtryk for på mail og telefon at besvare spørgsmål fra de berørte om, hvordan deres situation er. Eksempelvis i forhold til opsigelse og tryghedsaftaler.

"Vi fortventer, at CSC i takt med, at de får flere informationer også underretter medarbejderene, så snart der er nyt," siger John Jørgensen. 

Både ansatte i CSC Danmark og primært CSC-datterselskabet Consulting Group er ramt. 

Både Prosa, Dansk Magisterforbund, Ingeniørernes fagforbund IDA og HK er ifølge John Jørgensen omfattet.  

"Folk er jo naturligt bekymrede, fordi der på ingen måde er nogen svar på, hvad der sker efter første i fjerde," siger han. 

John Jørgensen fortæller, at Prosa på grund af dette arbejde ikke har noget overblik over, hvor mange af de omkring 300 medarbejdere, der er medlemmer hos Prosa. 

Mange ubesvarede spørgsmål

CSC har tidligere forklaret, hvordan den tabte kontrakt med TDC rammer virksomheden.

TCS har gennem deres danske PR-bureau oplyst, at de ikke har nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Computerworld har forelagt firmaet følgende spørgsmål, men har altså ikke fået svar:

Hvor mange medarbejdere skal overtages af TCS?

Hvor skal de arbejde?

Hvad tager TCS for kontrakten? 

Hvem skal være underleverandør for TCS?

Opdateret: Artiklen er ændret klokken 17.50. Det er tidligere fremgået, at de omkring 300 CSC-medarbejdere er fyret. Det er ikke tilfældet. De er opsagt fra deres stilling hos CSC, bliver virksomhedsoverdraget og risikerer ifølge Prosa fyring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.