Intel pumper formue i udvikling af it til biler

Intel vil investere en formue i selskaber, der udvikler nye it-systemer til bil-branchen, som selskabet i dag mener er et under-udviklet område.

Intels investerings-selskab, Intel Capital, afsætter 550 millioner kroner til udvikling af ny teknologi til bil-branchen, skriver Financial Times.
 
De mange penge bliver placeret i en særlig fond, der skal finansiere udvikling af it-teknologier til biler som eksempelvis underholdnings-systemer af forskellig art samt navigation.
 
Intel har en klar grund til at forsøge at sparke liv i udviklingen af it-teknologi til biler.
 
Selskabet kan nemlig se, at vækstraterne på det traditionelle pc-marked flader langsomt ud.
 
Intel har domineret dette marked, men er på mange måder blevet sejlet agterud, når det gælder chips til mobiltelefoner og tablet-computere, der for alvor er stedet, hvor det sker.
 
Det gør, at Intel er på udkig efter nye markeder med stort vækst-potentiale.
 
Den ultimative mobile enhed
"Bilen er den ultimative mobile enhed," siger Staci Palmer, der er chef for Intels såkaldte 'automotive solutions division' til Financial Times.
 
"I 2014 vil biler være blandt de tre hurtigst-voksende områder for sammenkoblede enheder og internet-indhold," mener Staci Palmer.
 
Intel har allerede aftaler med BMW, Hyundai, Toyota, Kia og en række kinesiske bilproducenter om udviklinge af it-teknologier.
 
Bil-fonden vil ifølge Financial Times investere i selskaber, der udvikler både bil-relateret hardware, software og bil-relaterede tjenester.
 
Det kan for eksempel være udvikling af teknologier som automat-piloter, bevægelses-genkendelse, tale-genkendelse og sensorer til at følge øjenbevægelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere