Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Så mange penge skændes KMD og kommunerne om

Slagsmålet mellem KMD og kommunerne handler om rigtigt mange penge.

1,1 milliarder kroner.

Så mange penge drejer slagsmålet mellem KMD og kommunerne sig minimum om.

På den ene side vil Kombit have udleveret en detaljeret oversigt over beløbet, fordelt på enkelte kommuner og udspecificeret på produkter - som de må sammenligne med andre kommuner.

På den anden side vil KMD kun oplyse en mere overordnet oversigt på nogle del-summer til Kombit, hvor blandt andet kommunerne er anonymiseret.

De enkelte kommuner må gerne få de detaljerede oplysninger fra KMD, men de må ikke aflevere dem til Kombit, understreger KMD.

Beløbet på 1.111.012.841 kroner fremgår i øvrigt af en opgørelse fra KMD, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

De mange penge dækker over hvad de 98 kommuner alene i 2011 blev faktureret for tilsammen af KMD på de såkaldt "kritiske it-løsninger". 

Heftigt opgør

KL, Kombit og kommunerne argumenterer for, at den øgede detajleringsgrad og retten til at sammenligne er nødvendig for at tjekke prisudviklingen.

Mens KMD´s jurister vurderer, at udlevering af oplysningerne med henblik på at sammenligne kan være i strid med konkurrenceloven, hvorfor de vil have Forbruger - og Konkurrencestyrelsen til at afgøre striden.  

Læs også:

Læs brevet fra KL-boss: Vi forlanger gennemskuelige priser.

Vrede kommuner: KMD holder sine priser skjult for os.

Pris-opgør: Sådan reagerer KMD på brok fra KL-boss.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere