Artikel top billede

Så mange penge skændes KMD og kommunerne om

Slagsmålet mellem KMD og kommunerne handler om rigtigt mange penge.

1,1 milliarder kroner.

Så mange penge drejer slagsmålet mellem KMD og kommunerne sig minimum om.

På den ene side vil Kombit have udleveret en detaljeret oversigt over beløbet, fordelt på enkelte kommuner og udspecificeret på produkter - som de må sammenligne med andre kommuner.

På den anden side vil KMD kun oplyse en mere overordnet oversigt på nogle del-summer til Kombit, hvor blandt andet kommunerne er anonymiseret.

De enkelte kommuner må gerne få de detaljerede oplysninger fra KMD, men de må ikke aflevere dem til Kombit, understreger KMD.

Beløbet på 1.111.012.841 kroner fremgår i øvrigt af en opgørelse fra KMD, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

De mange penge dækker over hvad de 98 kommuner alene i 2011 blev faktureret for tilsammen af KMD på de såkaldt "kritiske it-løsninger". 

Heftigt opgør

KL, Kombit og kommunerne argumenterer for, at den øgede detajleringsgrad og retten til at sammenligne er nødvendig for at tjekke prisudviklingen.

Mens KMD´s jurister vurderer, at udlevering af oplysningerne med henblik på at sammenligne kan være i strid med konkurrenceloven, hvorfor de vil have Forbruger - og Konkurrencestyrelsen til at afgøre striden.  

Læs også:

Læs brevet fra KL-boss: Vi forlanger gennemskuelige priser.

Vrede kommuner: KMD holder sine priser skjult for os.

Pris-opgør: Sådan reagerer KMD på brok fra KL-boss.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.