Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Bagger-opgør i milliard-klassen mørklægges

Mens megen omtale af Baggers smykker udløser kreditorerne gode penge, så er en erstatningssag i milliardklassen lukket land for offentligheden.

Da konkursboet hos IT Factory via en auktion satte nogle smykker til salg, som Stein Bagger havde givet sin daværende kone Anette Uthenthal, var er ingen grænser for mediebetjeningen.

Auktionsfolkene stillede sig op foran enhver lampe, der bare mindede om rampelys, og forsøgte at skabe opmærksomhed om salget på alle tænkelige måder.

Og PR-indsatsen bar frugt.

For smykkerne indbragte mere, end de var vurderet til.

Ja, faktisk sætte Bagger-smykkerne angiveligt auktionsrekord.

Dommer afviser aktindsigt

Anderledes tys tys foregår andre af konkursboets aktiviteter.

Således er en erstatningssag i milliardklassen, hvor revisionsselskabet KPMG og bestyrelsesmedlemmerne i IT Factory, Asger Jensby og Henning Børgesen, afkræves erstatning for svigt, blevet mørklagt.

Svaret på anmodning om aktindsigt i en stribe specifikke dokumenter i den principielle sag er et blankt nej fra rettens formand M. Lerche i Østre Landsret.

"...fremsatte anmodning om aktindsigt kan ikke imødekommes. Retten er hævet," fremgår det af en kendelse fra den 27. januar 2012 fra Østre Landsret.

Advokater stritter imod

Flere af de involverede partner har nemlig modsat sig udlevering af dokumenter.

"Ved skrivelse af 23. januar 2012 har advokat Boris Frederiksen, der er kurator i IT Factory under konkurs, meddelt, at konkursboet er af den opfattelse, at begæringen om aktidsigt bør afslås i sin helhed," står der i kendelsen fra landsretten.

Og opbakningen til at lukke sagen ned for offentligheden, i form af afslag på aktindsigten, bakkes op af advokaten for KPMG.

"På vegne KPMG kan jeg tiltræde den af sagsøgernes advokat fremsatte indsigelse mod, at der meddeles den ansøgte aktindsigt," skriver advokat og partner Søren Lundsgaard fra Lundsgaard og Partnere i en mail den 24. januar 2012. 

Én advokat tillader aktindsigt

Til gengæld lader det til, at Henning Børgesen er den, der har mindst at skjule.

I hvert fald er hans advokat den eneste, der ikke direkte modsætter sig aktindsigten.

"Sagsøgte 3 (Henning Børgesen) ikke har bemærkninger til spørgsmålet om aktindsigt," lyder det i en mail fra den 23. januar 2012 fra advokat Mathias Steinø fra Hafnia Law Firm. 
 
Vidner indkaldes
Erstatningssagen drejer sig om 987 millioner kroner alene i forhold til KPMG og skal afgøre om revisionsselskabet, men også bestyrelsen, svigtede sin rolle i en af landets største erhvervsskandaler.

Af dokumenter, der er sluppet ud om sagen, fremgår det blandt andet, at flere nøglepersoner vil blive indkaldt som vidner.

Blandt andet medejer af Agios United, Allan Vestergaard, der blev slået brutalt ned, men hvis gerningsmænd aldrig blev fundet og retsforfulgt.

Også op imod 200 millioner kroner fra selve svindlen er angiveligt sporløst forsvundet.

Imidlertid lykkes det politiet at få idømt Stein Bagger og Mikael Ljungman fængselsstraffe på syv år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.