Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Bagger-opgør i milliard-klassen mørklægges

Mens megen omtale af Baggers smykker udløser kreditorerne gode penge, så er en erstatningssag i milliardklassen lukket land for offentligheden.

Da konkursboet hos IT Factory via en auktion satte nogle smykker til salg, som Stein Bagger havde givet sin daværende kone Anette Uthenthal, var er ingen grænser for mediebetjeningen.

Auktionsfolkene stillede sig op foran enhver lampe, der bare mindede om rampelys, og forsøgte at skabe opmærksomhed om salget på alle tænkelige måder.

Og PR-indsatsen bar frugt.

For smykkerne indbragte mere, end de var vurderet til.

Ja, faktisk sætte Bagger-smykkerne angiveligt auktionsrekord.

Dommer afviser aktindsigt

Anderledes tys tys foregår andre af konkursboets aktiviteter.

Således er en erstatningssag i milliardklassen, hvor revisionsselskabet KPMG og bestyrelsesmedlemmerne i IT Factory, Asger Jensby og Henning Børgesen, afkræves erstatning for svigt, blevet mørklagt.

Svaret på anmodning om aktindsigt i en stribe specifikke dokumenter i den principielle sag er et blankt nej fra rettens formand M. Lerche i Østre Landsret.

"...fremsatte anmodning om aktindsigt kan ikke imødekommes. Retten er hævet," fremgår det af en kendelse fra den 27. januar 2012 fra Østre Landsret.

Advokater stritter imod

Flere af de involverede partner har nemlig modsat sig udlevering af dokumenter.

"Ved skrivelse af 23. januar 2012 har advokat Boris Frederiksen, der er kurator i IT Factory under konkurs, meddelt, at konkursboet er af den opfattelse, at begæringen om aktidsigt bør afslås i sin helhed," står der i kendelsen fra landsretten.

Og opbakningen til at lukke sagen ned for offentligheden, i form af afslag på aktindsigten, bakkes op af advokaten for KPMG.

"På vegne KPMG kan jeg tiltræde den af sagsøgernes advokat fremsatte indsigelse mod, at der meddeles den ansøgte aktindsigt," skriver advokat og partner Søren Lundsgaard fra Lundsgaard og Partnere i en mail den 24. januar 2012. 

Én advokat tillader aktindsigt

Til gengæld lader det til, at Henning Børgesen er den, der har mindst at skjule.

I hvert fald er hans advokat den eneste, der ikke direkte modsætter sig aktindsigten.

"Sagsøgte 3 (Henning Børgesen) ikke har bemærkninger til spørgsmålet om aktindsigt," lyder det i en mail fra den 23. januar 2012 fra advokat Mathias Steinø fra Hafnia Law Firm. 
 
Vidner indkaldes
Erstatningssagen drejer sig om 987 millioner kroner alene i forhold til KPMG og skal afgøre om revisionsselskabet, men også bestyrelsen, svigtede sin rolle i en af landets største erhvervsskandaler.

Af dokumenter, der er sluppet ud om sagen, fremgår det blandt andet, at flere nøglepersoner vil blive indkaldt som vidner.

Blandt andet medejer af Agios United, Allan Vestergaard, der blev slået brutalt ned, men hvis gerningsmænd aldrig blev fundet og retsforfulgt.

Også op imod 200 millioner kroner fra selve svindlen er angiveligt sporløst forsvundet.

Imidlertid lykkes det politiet at få idømt Stein Bagger og Mikael Ljungman fængselsstraffe på syv år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere