Artikel top billede

Tip: Smugtjek din årsopgørelse på Skat.dk

Fire dage før den officielle premiere har Skat har åbnet for sluserne til din årsopgørelse. Læs her, hvordan du kan se, om du skal betale restskat, eller kan stikke overskydende skattekroner i lommen.

Læs også:
Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat

Selvom den egentlige premiere først er på mandag 5. marts, har Skat åbnet for en snigpremiere til danskernes årsopgørelse allerede fra torsdag aften.

Det betyder, at du med NemID eller Tast-selv-kode kan logge dig ind på Skats hjemmeside og se, om du står til at få en meget sen julegave, eller om du skal betale penge tilbage i skat.

Sådan gør du

Fremgangsmåde for at se resultatet fra 2011 er, at du logger dig ind via selvbetjeningsløsningen, hvorefter du kommer ind til Tast-selv-menuen, der er en oversigt over dine indberetninger med historiske skatteoplysninger.

Her går du til menu-punktet 'Beregn skatten' i første kolonne, hvorefter du bliver præsenteret for en række personoplysninger.

Her går du direkte til bunden og trykker på knappen 'Fortsæt', der sender dig til en oversigt over dine skattetal.

Hvis tallene passer kan du igen gå du ned til bunden og trykke på knappen 'Beregn skat', hvorefter du så bliver præsenteret for, om du skal have penge op af eller ned i lommen.   

Da den endelige årsopgørelse officielt først er beregnet per 5. marts, kan tallene være behæftet med en vis usikkerhed.

Kø-systemet allerede aktiveret

I skrivende stund har Skat omkring 200 personer i kø til årsopgørelserne, men fortvivl dog ikke.

For via Skats nylejede software-as-a-service-kø fra Queue IT kan du se, hvor lang tid, der går, før du er inde i dit eget personlige skattekammer.

En kø på 200 personer tager cirka et minut at håndtere, forklarer systemet.

Udover kø-systemet har Skat garderet sig med ekstra-mainframe-kapacitet for at kunne klare det store rykind, der traditionelt er, når skattefar åbner sluserne for danskernes omkring 4,7 millioner årsopgørelser.

Læs også:
Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere