Artikel top billede

Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat

Når du skal tjekke din årsopgørelse på mandag, forsøger skattefar sig for første gang nogensinde med en cloud-baseret kø-løsning. Men du kan helt undgå køen, hvis du er lidt smart.

Læs også:
Skat: Årsopgørelser er stor succes trods nedbrud

Sådan har Skat.dk ryddet op på 42.000 undersider

Mandag den 5. marts 2012 er årets ubetinget travleste dag for Skats servere.

Det skyldes, at det er åbningsdagen for cirka 4,7 millioner årsopgørelse, som traditionelt volder skattefar problemer med at holde it'en i luften på grund af det usædvanligt store rykind fra nysgerrige danskere, der skal kigge efter, om de har fået et skattesmæk eller penge tilbage.  

For at være på forkant med det forventelige kapacitetspres har Skat i år dels udvidet sin lejede mainframekapacitet hos it-leverandøren CSC, dels lejet sig ind på et kø-system hos Queue IT.

"Kø-systemet betyder, at hvis man ikke kommer ind i første omgang, så får man oplysninger om, hvad nummer man er i køen, hvornår man kan forvente at komme ind på sitet, og så får folk også et kø-nummer," forklarer kontorchef Søren Kjær Jensen fra Skat.

Han fortæller, at kø-systemet kun er lejet for marts, og forventer samtidig, at allerede torsdag vil danskerne ikke skulle stå i kø længere for at se deres årsopgørelse.

Hemmelig snigpremiere

I lighed med sidste år åbner Skat allerede for adgangen til dine personlige skattetal på et tidspunkt i weekenden for at tage toppen af efterspørgslen på mandag.

Men Søren Kjær Jensen kan i skrivende stund ikke sige præcis, hvornår årsopgørelserne er tilgængelige.

"I de sidste 14 dage har vi været i gang og er fortsat i gang med med oprettelseskørslerne af folks tal fra banker og fagforeninger og så videre. Så det er endnu for tidligt at sætte en præcis dag på åbningen," siger Søren Kjær Jensen om weekendens snigpremiere.

Han er dog ikke bleg for at garantere, at hvis man venter til den officielle åbning mandag morgen klokken 9, så vil mange danskere opleve kø i kortere eller længere tid.

Køen skal forberede Skat

Log-tallene fra det ny-lejede system fra Queue IT skal være med til at kvalificere evalueringen og trimme Skat til at undgå nedbrud og for lange ventetider til næste år.

"Før kunne vi bare se, at en masse forgæves login-forsøg. Nu får vi mere specificerede tal for ventetider og antal af personer," lyder det fra Søren Kjær Jensen.

Han forklarer, at hvis de nye tal fra mandag afslører, at folk venter i halve timer, kan det få konsekvenser for Skats fremtidige it-indkøb.

Læs også:
Skat: Årsopgørelser er stor succes trods nedbrud

Sådan har Skat.dk ryddet op på 42.000 undersider 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere