Artikel top billede

Billig it-løsning holder Skat i luften på årets travleste dag

Skats it-systemer har tradition for at gå i hegnet på den dag, hvor danskerne kan tjekke, om der kommer skattepenge tilbage. Men i år skal det være anderledes.

Læs også:

Får du penge tilbage i skat? Så lang er ventetiden

Tip: Smugtjek din årsopgørelse på Skat.dk

Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat

Dagen, hvor danskerne kan gå ind på Skat.dk for at se, om der er penge tilbage i skat eller, om der skal betales tilbage, har traditionelt været store nedbrudsdag.

Men ikke i år hvis tingene altså fortsætter, som de har gjort hen over weekenden.

Et af de tiltag, der har gjort livet lettere for Skat, er et helt banalt kø-system, som man kender det fra lørdagsindkøbene i Brugsen eller turen på apoteket.

I stedet for at brugeren kommer til en travl side og ikke kan logge på, får vedkommende en besked om, hvor lang tid, der er, til ekspeditionen kan foretages.

"Jeg kan ikke huske, at vi har haft en så problemløs lancering af årsopgørelserne som i år," fortæller Henrik Kähler, der er kontorchef i Skatteministeriet.

"Hen over weekenden har kø-løsningen været i brug fredag, lidt lørdag og så her til morgen. Og det har fungeret fint."

Så 2012 bliver året uden nedbrud?

"Arrhhhh, lad os lige tage de næste par dage med, før vi lader champagnepropperne springe," lyder det forsigtigt fra Henrik Kähler.

I forhold til weekenden bliver kapaciteten en smule lavere på hverdage, fordi Skats egne medarbejdere også logger på it-systemerne, fortæller han. 

Billig løsning

Den løsning, som Skat nu har succes med, handler i stort omfang om kommunikation mellem Skat og borger.

"Det er altid en overvejelse, om man skal have en meget høj kapacitet på grund af et par enkelte dage med meget høj trafik," siger Henrik Kähler.

"Det er en dyr affære, og derfor har vi valgt den løsning, som sætter brugerne i kø. Den store fordel er, at systemet oplyser, hvor længe man skal vente."

"Vi rammer balancen godt. Vi skal ikke købe uhyre mængder af kapacitet, og brugerne bliver informeret."

Er det et system, I vil bruge fremover?

"Det er lidt tidligt at sige. Vi tager beslutningerne, efter presset har lagt sig," lyder det fra Henrik Kähler.

Udover kø-systemet har Skat garderet sig med ekstra-mainframe-kapacitet for at kunne klare det store rykind, der traditionelt er, når skattefar åbner sluserne for danskernes omkring 4,7 millioner årsopgørelser.

Web-adgangen til skat har været åbnet siden i fredags, og det har således 'uofficielt' været muligt at kontrollere årsopgørelsen siden da.

Læs også:

Får du penge tilbage i skat? Så lang er ventetiden

Tip: Smugtjek din årsopgørelse på Skat.dk

Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere