Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Skat: Årsopgørelser er stor succes trods nedbrud

Trods et nedbrud bryster Skat sig af, at afviklingen af årsopgørelserne i weekenden og i går var en stor succes. Læs her, hvilke problemer Skat rendte ind i.

Læs også:
Sådan gør Skat sig klar til stormløb på mandag

Skat tyvstarter med nedbrud

Selvom de lejede mainframe-muskler fra CSC lørdag aften gik i et uventet loop, der i halvanden time ved 18-tiden fik kapaciteten til at stige og sætte it-systemet i stå, er Skat ovenud tilfreds med afviklingen af danskernes årsopgørelser henover weekend og ved premieren i går.
 
"En af ideerne med at afholde snigpremiere i weekenden var jo at få trykprøvet tingene, for vi havde jo ikke lovet noget før mandag formiddag. Der har da heller ikke været problemer siden lørdag aften," forklarer kontorchef i Skats koncern-it, Søren Kjær, til Computerworld.
 
Han forklarer, at lørdagens problem var relativt gennemskueligt, selvom borgerne ikke kunne komme ind og kontrollere deres årsopgørelser lige omkring spisetid.
 
"Hvis vi sammenligner med sidste år, hvor jeg flere gange måtte stå i fjernsynet og forklare, hvor kede vi var af det, så er afviklingen i år en stor succes," siger Søren Kjær.
 
Har rundet tre millioner
Over to millioner danskere tjekkede deres årsopgørelser allerede i weekenden, og i morges rundede Skat så tre millioner ud af de i alt 4,7 millioner årsopgørelser.
 
For at undgå større nedbrud har en arbejdsgruppe i Skat og hos leverandøren CSC siddet i telefonkonference hver tredje time under weekendens forpremiere - og der har været konstant døgnbemanding hos CSC.
 
Skats kundeservice har ifølge Søren Kjær heller ikke været så presset som tidligere, da der i den forventede travlhed kun kom relativt få klager over selve it-afviklingen.

Læs også:
Sådan gør Skat sig klar til stormløb på mandag

Skat tyvstarter med nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere