Artikel top billede

Polsag: Læsere forudså "bizar" bonus til politichef

Computerworld-læsere dømte allerede for tre år siden rigspolitichefens bonuskontrakt ude.

Læs også:

Rigspolitichef scorer bonus på trods af it-fiasko

Den 16. juli 2009 - for snart tre år siden - forudså flere af Computerworlds læsere problemer omkring Polsag, da rigspolitichefens lønbonus blev beskrevet i relation til it-projektet.

Ikke mindst forudså læsere en kommende farce om den lønbonus på to gange 95.000 kroner, som rigspolitichefen endte med at modtage på trods af, at Polsag er kørt i grøften med et brag.

En bonus, som er blevet kaldt "bizar" al den stund, at Rigspolitichefen igennem årene har været ansvarlig for Polsag-projektet, der kostede en halv milliard skattekroner, men altså blev droppet.

Således skrev Benni Bennetsen i Computerworld's debatforum under overskriften "Dømt til at gå galt" for omkring tre år siden:

"Ja, ja. Nu skal vi nok om tre år sidde og læse om, at han alligevel har fået en bonus på trods af, at projekterne gik galt og først nu er ved at være klar.." 

Sæt hans job på spil

Forudsigelsen holdt stik, selvom Polsag dog nok aldrig bliver klar, men derimod er kørt helt af sporet.

Til Benni Bennetsens kommentar svarede Ebbe Hansen for tre år siden:

"Hmm ja. Måske var det mere relevant at gøre hans job afhængigt af, om han formåede at få Polsag og andre projekter tilbage på et spor, hvor vi som borgere igen kan være trygge ved politiets forhold til moderne teknik." 

I dag henviser rigspolitichefen selv til, at det er hans arbejdsgiver, der afgør, hvor stor en bonus han skal have udbetalt.
  
Polsag kostede som nævnt omkring en halv milliard kroner at udvikle, inden det blev bremset af Justitsminister Morten Bødskov (S) for nylig.

I dag tilbageholder politiet fortsat den uafhængige rapport, der angiveligt placerer ansvaret for skandalen hos enten kunden, politiet, eller leverandøren, CSC.

Læs også:

Rigspolitichef scorer bonus på trods af it-fiasko
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.