Artikel top billede

It-direktør fra Berlingske får international toppost

Berlingske Medias it-direktør Torben Lundberg har fået en ny toppost i en international koncern.

Læs også:

Derfor skifter Berlingske fra Microsoft til Google

Mecom har udnævnt Berlingske Medias it-direktør, 39-årige Torben Lundberg, til CIO for hele Mecom-koncernen, der blandt andet ejer Berlingske Media.

Han bliver samtidig medlem af Mecoms centrale ledelse og forlader den danske koncernledelse, skriver MediaWatch.

Torben Lundberg har siden 2008 været CIO for Berlingske Media, og kom for to år siden med i Mecoms store outsourcing-samarbejde, hvor han har været med til at lave en samlet outsourcing for Mecom-koncernen i Norge, Holland og Danmark.

Erfaringen med at bringe divisionerne tættere sammen og øge effektiviteten er en af årsagerne til, at han nu tiltræder et internationalt CIO-job.

"Her lærte jeg forretningsgangene i Mecom at kende. Vi er langt fremme i mediebranchen, og min opgave bliver at sørge for, at vi får understøttet den nødvendige strategiske udvikling, der skal ske, med teknologi," siger han til Computerworld.

Teknologi er vigtigst

Han ser teknologi som en vigtig konkurrenceparameter.

"Vi konkurrerer medierne imellem om, hvem der kommer med den bedste iPad-applikation, hvem der har de bedste websites, hvor kunderne kan få adgang ikke kun til nyhedsstof, men også andre services, som de vil betale for. Hvem har de bedste betalingsløsninger?"

"Mit job er at understøtte den forandring i Mecom. Det skal komme forbrugerne til glæde og gøre, at de faktisk gider blive ved med at bruge penge på hos os og ikke flygter til vores konkurrenter," siger Torben Lundberg.

Torben Lundberg får ansvaret for cirka 350 it-medarbejdere i Vest-, Østeuropa og Indien. Han er uddannet akademiingeniør, har en HD i informatik og økonomistyring og 15 års erfaring i mediebranchen.

Læs også:

Derfor skifter Berlingske fra Microsoft til Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.