Artikel top billede

Så længe har KMD og kommuner skændtes om priser

KMD advarede for flere år siden flere kommuner om, at sammenligning af priser vil stride mod regler.

Godt nok er striden mellem kommuner og KMD om sammenligning af priser spidset gevaldigt til de sidste uger, men faktisk har konflikten luret i flere år.

Således er Computerworld kommet i besiddelse af et brev sendt til flere kommuner fra KMD´s daværende direktør for salg og marketing, Hans Henrik von Platen-Hallermund.

I brevet dateret den 17. november 2009 - som du kan læse her - advarer KMD-direktøren kommunerne imod at sammenligne priser med andre.

Han henviser til nogle fortrolighedsbestemmelser i KMD´s forretningsbetingelser.

"Jeg vil i den forbindelse oplyse, at KMD ikke accepterer fravigelser af ovenstående, og at KMD således ikke på nogen måde giver samtykke til udlevering af sådanne fortrolige oplysninger til pris- og vilkårssammenligninger," slår Hans Henrik von Platen-Hallermund fast i brevet.

Konflikt kulminerer

I den seneste tid er striden blusset op, idet KL´s formand Jan Trøjborg (S) har været på banen med hård kritik af KMD.

På den anden side fastholder KMD, at priserne ikke må sendes til kommunernes it-selskab, Kombit, med henblik på at sammenligne dem.

Faktisk vil det stride mod konkurrenceloven, mener KMD´s jurister.

Det tidligere KL-ejede KMD blev i slutningen af 2008 solgt til kapitalfonden EQT og pensionskæmpen ATP.

KMD ønsker ikke at kommentere artiklen.

Læs hele brevet her

17. november 2009

Sendt til følgende i kommunen:
Kommunaldirektør
Økonomidirektør
It-direktør

Aftaler mellem kunderne og KMD

I KMD har vi erfaret, at kommunerne bliver opfordret til at dele informationer om priser og aftalevilkår med hinanden og tredjeparter. Vi har i den forbindelse fået en række henvendelser fra vores kommunale kunder gående på, om KMD vil give tilladelse til kommunernes deltagelse i en sådan pris- og vilkårssammenligning.

KMD´s aftaler med kommunerne bygger på et sæt generelle forretningsbetingelser, hvoraf det i § 10 fremgår, at KMD og vores kunder er underlagt en generel tavshedspligt omkring såvel kontraktuelle som økonomiske forhold. § 10 om "Tavshedspligt og reference" er gengivet herunder.

GENERELLE FORRETNINGSBETINGELSER FOR KMD A/S
§ 10 Tavshedspligt og reference
KMD´s personale iagttager ubetinget tavshed med hensyn til oplysninger vedrørende kundens forhold og KMD pålægger i fornødent omfang underleverandører og andre, der bistår KMD med leverancen tilsvarende forpligtelser.
Kunden pålægges tilsvarende forpligtelser med hensyn til oplysninger om leverancen, herunder oplysninger om de kontraktuelle og økonomiske forhold samt oplysninger om KMD´s forhold. Såfremt kunden er en offentlig myndighed viger tavshedspligten for regler i lovgivningen vedrørende akt- og partsindsigt når videregivelse af de konkrete oplysninger ikke påfører KMD´s virksomhed skade. Ved skade forstås navnlig skade af erhvervsmæssig eller økonomisk karakter f.eks. som følge af de konkurrencemæsssige forhold.
KMD er berettiget til at anvende kunden som reference, når dette sker i generelle vendinger og uden forpligtelser for kunden.

Jeg vil i den forbindelse oplyse, at KMD ikke accepterer fravigelser af ovenstående, og at KMD således ikke på nogen måde giver samtykke til udlevering af sådanne fortrolige oplysninger til pris- og vilkårssammenligninger. Generelle forretningsbetingelser for KMD er vedlagt dette brev.

Venlig hilsen
Hans Henrik von Platen-Hallermund
Direktør - Salg og Marketing
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere