Artikel top billede

Microsoft til app-udviklere: I bør følge denne plan

Microsoft vil have Windows Phone ud på både dyre og billige telefoner, og den plan skal udviklerne hjælpe til med at fuldføre.

Læs også:

Her er fremtidsplanerne for Windows Phone

To år efter lanceringen: Så lillebitte er Windows Phone

Microsoft kæmper fortsat med at få givet Windows Phone-platformen det skub, der kan gøre den en mere ligeværdig konkurrent til iOS og Android rent markedsmæssigt.

Det sker ikke mindst i kraft af samarbejdet med Nokia, der i den grad har sans for at ramme forskellige markeds-segmenter.

Den strategi vil også smitte af på Windows Phone, der nu skal kunne fungere på både dyrere og billigere telefoner. Det er ikke mindst i den sidste kategori, at der kan være et hul til Microsoft og Nokia. 

I et nyt indlæg på den officielle Windows Phone-blog afslører Microsoft lidt mere om disse planer og om, hvordan app-udviklerne skal forholde sig til dem.

"Optimering af dine apps til disse billigere enheder er kritisk for at sikre, at brugerne får den bedst mulige oplevelse, uanset hvilken enhed," skriver Microsoft.

"Apps, der følger best practices for performance i dag, vil køre fint på alle enheder uden megen indsats. Apps, der performer lige tilstrækkeligt i dag vil muligvis performe mærkbart langsommere på billigere enheder," skriver Microsoft.

Sådan skal I udvikle

Softwarefirmaet beder derfor app-udviklerne om at følge en række principper, der skal hindre at apps kun kan fungere på telefoner med store hardware-muskler.  

Det drejer sig blandt andet om at optimere opstartstiden, begrænse hukommelses-brugen og at sikre, at app'en reagerer hurtigt på brugerens input.

"En hurtig brugergrænseflade er en grundlæggende forventing, brugere har til apps. Her er den grundlæggende fremgangsmåde at holde så meget aktivitet som muligt væk fra UI-tråden, indtil det er absolut nødvendigt."

Også Google var for nylig ude med direkte opfordringer til udviklerne for at sikre, at de apps, der lægges ud på Android Market, fungerer på flest mulige Android-enheder.

I Gartners seneste rapport om det globale antal solgte smartphones til slutbrugerne i fjerde kvartal 2011 lå Microsoft på en sidsteplads med blot 1,9 procent.

Android lå på 50,9 procent, mens iOS nåede op på 23,8 procent.

Læs også:

Her er fremtidsplanerne for Windows Phone

To år efter lanceringen: Så lillebitte er Windows Phone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.