Artikel top billede

Lukker for offentligt it-projekt: 36 millioner kr spildt

Minister drejer nøglen om på it-projekt. 36 millioner kroner spildt.

Efter seks års ufrugtbart arbejde med at indføre et nyt it-system til blandt andet gymnasier og seminarier er det slut: Systemet bliver nu droppet. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det drejer sig om et system til udarbejdelse af et såkaldt ressource-regnskab for alle ungdomsuddannelser, der skulle tjene til at se, hvilke uddannelser, der har succes. Og hvorfor.

Med beslutningen skylder man samtidig investeringen på 36 millioner kroner ud med badevandet.

De penge er ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten blevet anvendt på et pilotprojekt, som Rambøll, Undervisningsministeriet og Uni-C har stået bag.

Pilotprojektet blev gennemført for halvandet år siden. Det viste imidlertid, at projektet ikke duede.

Tiden løbet fra ideen

"Tiden var løbet fra ideen," siger Per Hansen, direktør i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i Undervisningsministeriet, til avisen.

Han siger, at institutionerne i dag gerne vil have løbende opdateringer på frafald, økonomi og lignende - og ikke længere et stort ressourceregnskab en gang om året.

"Derfor dur ressourceregnskabet som model ikke længere," siger han.

Det er undervisningsminister Christine Antorini (S), der har drejet nøglen om.

"Der skal ikke anvendes flere midler til et it-projekt, som har et forældet koncept," siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hun finder det beklageligt, at projektet ikke er blevet stoppet tidligere og siger til avisen, at hun har "udtrykt intern kritik i ministeriet."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.