Artikel top billede

Sur bejler sætter dansk tele-kæmpe under stort pres

Bestyrelsen i Thrane & Thrane er under hårdt pres, efter bejleren Cobham mandag trak sit milliardtilbud på selskabet tilbage.

Britiske Cobhams beslutning om at droppe sit købstilbud på den danske producent af udstyr til satellit-kommunikation, Thrane & Thrane, er led i et strategisk spil.

Cobham meddelte mandag, at selskabet trækker sit købstilbud på 2,4 milliarder kroner tilbage. Det kan du læse mere om her.

Det skete blandt andet på grund af medstifter og storaktionær Lars Thranes udtrykte modstand mod tilbuddet, som du kan læse mere om her.

Under pres

Ifølge Børsen har Cobham valgt fremgangsmåden for at sætte Thrane & Thranes bestyrelse og Lars Thrane under pres, selv om den officielle forklaring er, at Cobham er helt ude.

Det understreges af, at selskabets aktiekurs faldt 7,25 procent, efter Cobham udsendte meddelelsen om, at købstilbuddet trækkes tilbage.

"Nu må bestyrelsen og Lars Thrane så vise, at de kan levere varen og skabe den værdi til alle aktionærerne, som de på alle aktionærers vegne har sagt nej til," siger en anonym kilde til avisen.

Thrane & Thranes bestyrelsesformand, Waldemar Schmidt, er overfor Børsen enig i udlægningen.

"Jeg har også talt med nogle af de folk, som har talt med Cobham, og som har samme opfattelse af, at de gør det her for at lægge pres på os," siger han til avisen.

Læs også:
Købstilbud på danske Thrane & Thrane droppes.

Danske telekæmpe kæmper mod fjendtlig overtagelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere