Artikel top billede

Apple: Her er hemmeligheden bag vores design-succes

Briten Jonathan Ive afslører i et sjældent interview tankerne bag designet af succesfulde Apple-produkter.

Læs også:

Apples chef-designer slået til ridder

Apples inderkreds: Jordens mest værdifulde designer

Engelske Jonathan Ive er generelt anerkendt som en afgørende person bag Apples succes og er højt respekteret blandt designere.

I et interview med London Evening Standard fortæller han om nogle af de designprincipper, der efter hans mening har medvirket til Apples succes - og han giver et bud på, hvorfor kunderne nærmest er besatte af Apples produkter.   

"Jeg tror, at folks emotionelle forhold til vores produkter handler om, at de fornemmer vores omhyggelighed og det arbejde, der er lagt i skabelsen," lyder det fra Jonathan Ive. 

"Vi forsøger efter bedste evne at beskrive design-processen hos Apple, men det handler rigtig meget om at designe og om og at lave prototyper og fremstilling. Hvis du adskiller de ting, mener jeg, at slutresultatet lider under det," forklarer han blandt andet til London Evening Standard.

Står bag de vigtigste produkter

Jonathan Ive blev chefdesigner for Apple i 1996 og er indtil videre noteret for 596 patenter.

Han har blandt andet stået bag produkter som iMac, Macbook, iPod, iPhone og iPad og er for nylig blevet slået til ridder af den britiske dronning for sit bidrag til industrielt design.

I interviewet, der omhandler mange forskellige ting, giver han også sit bud på, hvad en god designer er.

"Det er så vigtigt at være let til bens, nysgerrig og åben over for at tage fejl."

"Du har den der vidunderlige fascination i forhold til "hvad nu hvis"-spørgsmål, men du er også nødt til at have absolut fokus på og dyb indsigt i konteksten, og hvad der er vigtigt - det er utroligt vigtigt. Det handler om, at du skal kunne håndtere uoverensstemmelser."

Interviewen fra London Evening Standard spøgrer også til, hvordan Apple på forhånd kan vide, om forbrugerne er interesseret i et nyt produkt. Her svarer Jonathan Ive:

"Vi benytter ikke fokus-grupper - det er designerens job. Det er ikke fair at spørge folk, der ikke har en fornemmelse for morgendagens muligheder ud fra konteksten nutidens design."

Læs også:

Apples chef-designer slået til ridder

Apples inderkreds: Jordens mest værdifulde designer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.