Apple: Her er hemmeligheden bag vores design-succes

Briten Jonathan Ive afslører i et sjældent interview tankerne bag designet af succesfulde Apple-produkter.

Læs også:

Apples chef-designer slået til ridder

Apples inderkreds: Jordens mest værdifulde designer


Engelske Jonathan Ive er generelt anerkendt som en afgørende person bag Apples succes og er højt respekteret blandt designere.

I et interview med London Evening Standard fortæller han om nogle af de designprincipper, der efter hans mening har medvirket til Apples succes - og han giver et bud på, hvorfor kunderne nærmest er besatte af Apples produkter.   

"Jeg tror, at folks emotionelle forhold til vores produkter handler om, at de fornemmer vores omhyggelighed og det arbejde, der er lagt i skabelsen," lyder det fra Jonathan Ive. 

"Vi forsøger efter bedste evne at beskrive design-processen hos Apple, men det handler rigtig meget om at designe og om og at lave prototyper og fremstilling. Hvis du adskiller de ting, mener jeg, at slutresultatet lider under det," forklarer han blandt andet til London Evening Standard.

Står bag de vigtigste produkter
Jonathan Ive blev chefdesigner for Apple i 1996 og er indtil videre noteret for 596 patenter.

Han har blandt andet stået bag produkter som iMac, Macbook, iPod, iPhone og iPad og er for nylig blevet slået til ridder af den britiske dronning for sit bidrag til industrielt design.

I interviewet, der omhandler mange forskellige ting, giver han også sit bud på, hvad en god designer er.

"Det er så vigtigt at være let til bens, nysgerrig og åben over for at tage fejl."

"Du har den der vidunderlige fascination i forhold til "hvad nu hvis"-spørgsmål, men du er også nødt til at have absolut fokus på og dyb indsigt i konteksten, og hvad der er vigtigt - det er utroligt vigtigt. Det handler om, at du skal kunne håndtere uoverensstemmelser."

Interviewen fra London Evening Standard spøgrer også til, hvordan Apple på forhånd kan vide, om forbrugerne er interesseret i et nyt produkt. Her svarer Jonathan Ive:

"Vi benytter ikke fokus-grupper - det er designerens job. Det er ikke fair at spørge folk, der ikke har en fornemmelse for morgendagens muligheder ud fra konteksten nutidens design."

Læs også:

Apples chef-designer slået til ridder

Apples inderkreds: Jordens mest værdifulde designer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.