Artikel top billede

Apples Tim Cook: Her vil vi bruge 255 milliarder

Tim Cook og Apple er klar til at spendere et gigantisk milliard-beløb.

Læs også: 

Apple tjener flere penge end Danmark - men skuffer

It-selskabet Apple vil til at give sine aktionærer en større del af den indbringende forretning og samtidig investere heftigt i tilbagekøb af aktier.

I alt vil Apple spendere 255 milliarder kroner over de næste tre år.

Det skriver selskabet på dets hjemmeside.

15 kroner per aktie

Med en kassebeholdning på 550 milliarder kroner ved sidste regnskabsaflæggelse burde Apple også have noget at rutte med.  
Pengeregnen over aktionærerne sker mellem juli og september 2012, hvor Apple vil betale 2,65 dollar per aktie (15 kroner) til aktionærerne, hvilket ifølge Bloomberg News er Apples første udbytteudbetaling siden 1995.

Æblefirmaet har desuden også øremærket 55 milliarder kroner til et aktietilbagekøbsprogram, som begynder den 30. september 2012.

Aktietilbagekøbsprogrammet forventes at løbe over tre år og har som formål at neutralisere en fremtidig frygt for udvanding af Apple-aktien i forbindelse med udlevering af medarbejder-aktier.

Har stadig fed krigskasse

Apple-boss Tim Cook forklarer i pressemeddelelsen, at selskabet indtil videre har brugt godt af sparegrisen til at foretage store investeringer i en større udviklingsafdeling, opkøb, nye butiksåbninger, strategiske forudbetalinger og anlægsinvesteringer.  

Men festen skal ikke stoppe der.

"Selv med disse investeringer kan vi vedligeholde en krigskasse for strategiske muligheder og have masser af penge til at køre vores forretning. Derfor går vi i gang med vores udbytte- og aktietilbagekøbsprogram," forklarer Tim Cook i pressemeddelelsen.

Læs også: 

Apple tjener flere penge end Danmark - men skuffer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere