Artikel top billede

Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år

Microsoft Convergence: Microsoft vil fremover udsende spritnye versioner af Dynamics hvert eneste år. Se Microsofts begrundelse for at accellerere udviklingsarbejdet så voldsomt.

Læs også:

Microsoft tager konsekvensen af nye it-trends

Houston, Texas: Ud med de få, store opdateringer. Ind med de mange små.

Sådan lyder det fra Microsoft på den store Convergence-konference, der i disse dage løber af stablen i Houston, Texas, hvor op mod 10.000 Microsoft-folk er samlet for at handle, udvikle og lære om Dynamics-systemerne.

Tidligere har Microsoft arbejdet efter en model, hvor selskabet har lanceret en ny version af de udbredte Dynamics ERP-systemer hvert tredje år.

Sådan bliver det ikke i fremtiden. Fremover vil selskabet nemlig udsende en ny version af Dynamics ERP-systemerne én gang årligt, som imidlertid bliver en del mindre end de hidtidige store opgraderinger.

Det skal være med til at gøre brugerne mere konkurrencedygtige, mere fremme på beatet og bedre i stand til hele tiden at have det seneste nye ombord.

"Vi er i en tilstand, hvor vi shipper og opdaterer hele tiden. Det er en agil tilstand, hvor vi hele tiden løber meget stærkt," lyder det fra russeren Kirill Tatarinov, der er øverste chef for Dynamics-forretningen.

Nemmere for brugerne

Ideen er, at de hyppigere udsendelser af nye versioner skal gøre det nemmere for brugerne hele tiden at indrette sig optimalt uden at skulle pumpe massevis af ressourcer i arbejdet med en ny gigant-opdatering hvert tredje år.

Det sker i erkendelsen af, at det hidtil har været voldsomt ressourcetungt for brugerne dels at skulle sætte sig ind i og dels implementere de tre-årige lanceringer, der - som en deltager på konferencen udtrykker det - har svaret til, at en stor Microsoft-lastbil er buldret ind på gårdspladsen og læsset en stor lastbil-fuld teknologi ude midt i det hele og så kørt igen.

"De hyppigere opgraderinger vil gøre det langt mere smooth for brugerne, for hver enkelt opgradering vil blive mindre end tidligere, hvor vi jo nærmest har highjacked det hele hvert tredje år. På denne måde bliver det mere end glidende proces," siger Daniel Brown, udviklingschef for Microsofts Dynamics NAV.

Vil få konsekvenser for brugerne

De mange nye lanceringer vil få konsekvenser for rigtigt mange af Microsofts partnere og kunder, der hidtil har været vant til at skulle tage stilling til de store opgraderinger hvert tredje år.
Hos en af de helt store Microsoft-konsulenthuse i Danmark, Logica, er account director Kim Wolters ganske glad for at kunne slippe for de store og ressourcetunge tre-årige vognlæs teknologier.

"Det kræver helt vildt meget at sætte sig ind i disse læs for både os og vores kunder," siger han.

Han peger på, at de hyppigere, men mindre, opgraderinger vil være langt nemmere at forholde sig til for alle, ligesom man ikke længere behøver frygte, at man kommer tre år eller seks år eller ni år bagud. Fremover vil det højst blive et år ad gangen.

Bare man kunne beholde det samme

Ikke alt er dog rosenrødt, lyder det fra Kim Wolters. For det kræver tid og ressourcer og penge at sætte sig ind i enhver ny version, der kommer på gaden.

"Dybest set kunne vi vist alle godt tænke os, at vi kunne beholde det samme system i 25 år uden at pille ved det. Jeg kender ingen, der ikke af og til er træt af pacen af forandringer, som vi bliver mødt med" siger han.

Kim Wolters peger på, at alle imidlertid pacer hinanden fremad i jagten på de bedste systemer, der kan give konkurrencefordele i forhold til rivalerne.

Derfor er alle hele tiden på jagt efter nye og bedre systemer - godt hjulpet på vej af den hidsige teknologiske udvikling og leverandørerne, der pumper nye smarte teknologier ud i stor huj og hast.

"Men jeg tror da, at alle egentlig godt kunne tænke sig, at vi alle blev enige om at sænke farten lidt. Men det kommer nok ikke til at ske," griner Kim Wolters.

Læs også:

Microsoft tager konsekvensen af nye it-trends
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.