Artikel top billede

Her er app-udviklernes foretrukne platform

Undersøgelse viser, hvilke styresystemer og sociale netværk, der foretrækkes af app-udviklerne.

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

Computerworld News Service: En ny undersøgelse blandt mobile applikations-udviklere konkluderer, at 66 procent mener, at Google+ vinder ind på Facebook.

Da de blev spurgt, hvorfor de godt kan lide Google+ til mobile enheder, svarede de, at Googles mange tilbud - søgninger, Gmail, Youtube og Android - tilsammen skaber en stærk netværkseffekt, når det bliver kombineret med Google+.

Undersøgelsen er lavet af Appcelerator i samarbejde med IDC, der er ejet af Computerworlds moderselskab IDG.

Resultaterne er baseret på en analyse af to tidligere undersøgelser fra 2011 og opdateret med konklusionerne fra en tredje, der fandt sted i januar, og som er baseret på mere end 1.200 respondenter.

Alle respondenterne var kunder hos Appcelerator - hvilket vil sige udviklere, der har brugt virksomhedens software til at bygge mobile applikationer.

Facebook er størst

Facebook er dog stadig langt foran Google+ med 425 millioner mobile brugere og 900 millioner brugere generelt.

"Forventningen er muligvis, at Facebook er langt vigtigere til sociale strategier [for mobile udviklere] end Google," skriver forfatterne til rapporten.

"Men mobile udviklere oplever verden på en anden måde, og det kan sagtens tænkes at få stor betydning for den måde, det sociale element vil komme til at fungere på det mobile område, især for den næste milliard brugere," skriver de.

Forfatterne bemærker at, 39 procent af brugerne i den seneste undersøgelse svarede, at netværkseffekten ved alle Googles tilbud, som søgning og Android, "betyder mere for dem end Facebooks sociale graf."

En social graf er et udtryk, der henviser til den globale kortlægning af folk og den måde mennesker er forbundet på. Den nye undersøgelse viser, at mange udviklere simpelthen ikke forstår Facebooks sociale graf og må kæmpe hårdt for at udnytte den i applikationsudviklingen.

Android under pres


Selv om undersøgelsen viser en stærk tiltro til Google+, så er der alligevel sket et fald i udviklernes interesse i at bygge applikationer til telefoner og tablets med Android.

Interessen for at bygge applikationer til Android er faldet med 4,2 procent til 78,6 procent sammenlignet med en undersøgelse fra efteråret. I mellemtiden er interessen for at bygge applikationer til tablets med Android faldet med 2,2 procent til 65,9 procent.

Forfatterne bag undersøgelsen skyder skylden for faldet på fragmenteringen af Android-platformen, med mange forskellige smartphone-modeller og tablets på markedet fra mange forskellige enhedsproducenter.

Salget af iPad har overgået alle Android-tablets tilsammen, og det får også udviklerne til at foretrække iOS frem for Android, siger forfatterne.

Men Android ligger trods alt på en andenplads efter iOS, viser undersøgelsen. 89 procent af udviklerne er meget interesserede i at udvikle til iPhone, mens 88 procent er meget interesserede udvikling til iPad.

79 procent er meget interesserede i at udvikle til Android-telefoner, mens 66 procent er meget interesseret i at bygge applikationer til tablets med Android.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.