Artikel top billede

It-ordfører: Mobildækning kan sikres med lovgivning

Øget lovgivning er en mulighed for at løse problemet med dårlig mobildækning, fastholder S-ordfører Trine Bramsen.

Læs også:

Ole Sohn undsiger S-politiker i debat om mobildækning

Ole Sohn afkræves svar om ringe mobildækning

"Der er ingen konflikt mellem mig og Ole Sohn på det her område."

Sådan lyder ordene fra Socialdemokraternes it-teleordfører Trine Bramsen.

Hun afviser hermed, at hendes udtalelser om, at det kan blive nødvendigt at ty til lovgivning for at løse problemer med mobildækning, er i modstrid med markedsbaseret telefoni.

"Jeg har aldrig udtalt, at jeg er imod markedsbaseret telefoni. Derimod er det helt rigtigt, at jeg har sagt, at der kunne komme øget lovgivning på banen, hvis der ikke sker forbedringer," lyder det fra Trine Bramsen.

Hun ønsker dog ikke at gå i detaljer med hvilken lovgivning, hun har i tankerne.

»Jeg har ikke sagt, hvilken lovgivning dette i så fald skulle omfatte. Og slet ikke at dette skulle bryde med teleforliget. Der er jo mange værktøjer, der kan bruges - eksempelvis markedsføringsloven eller andet," siger hun.

Denne strid om ord startede, da Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby i forrige uge stillede et såkaldt §20-spørgsmål, hvor han ønskede at få en klar udmelding fra Erhvervs-og Vækstminister Ole Sohn om regeringens holdning på området.

Ole Sohns svar lød, at "der er en bred enighed i Folketinget om, at udrulningen af mobildatanettet skal ske på et markedsbaseret grundlag."

Trine Bramsen havde ellers udtalt, at hun var klar til at lovgive sig ud af problemerne med dårlig mobildækning i landets yderområder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere