Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Skat om årsopgørelsen: Bedste it-afvikling nogensinde

Smart løsning var ifølge Skat med til at sikre den bedste it-afvikling af årsopgørelserne nogensinde. Der var dog også skønhedspletter.

Læs også:

Så længe skal du vente på dine skatteinfo på skat.dk

Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat 

Hos Skat er der roser til både hovedleverandøren CSC og cloud-leverandøren Queue It, som blev hevet ind til at kontrollere indgangslusen i forbindelsen med publiceringen af danskernes 4,7 millioner årsopgørelser.

På en uge havde Skat besøg af 2,6 millioner unikke brugere, der samlet kiggede fire millioner årsopgørelser igennem.  

Og trods ventetider til årsopgørelserne på op mod en time visse dage i starten af marts, tøver kontorchef fra Skat, Søren Kjær Jensen ikke med at hæve armene højt over hovedet.

"Afviklingen af årsopgørelserne gik efter vores opfattelse helt forrygende. Vi skal naturligvis passe på med at blive kålhøgne, men dette er den bedste it-afvikling nogensinde med meget få skønhedspletter," forklarer Søren Kjær Jensen til Computerworld.

Skat gjorde det i 2004 for første gang muligt at udfylde selvangivelse og se årsopgørelsen på nettet, mens det to år efter blev noget mere simpelt at indberette sine indtægter og udgifter med fortrykte poster på selvangivelsen.

God investering på halv million

Kontorchef Søren Kjær Jensen fortæller, at danskerne på snigpremieren fredag den 2. marts kunne opleve en times ventetid, men køerne var væsentligt kortere allerede dagen efter. Søndag den 4. marts var stort set kø-fri.

Køerne vendte dog tilbage ved den officielle åbning om mandagen, hvor det cloud-baserede køsystem fra Queue IT igen kom på hårdt arbejde indtil onsdag den 7. marts, hvorefter Skat ikke længere kunne registrere køer.

Systemet, der har kostet lige i underkanten af en halv million kroner at leje i 14 dage, har ifølge Søren Kjær Jensen været en rigtig god investering.

"Dels kunne vi informere danskerne om ventetiden, selv om den måtte være på 23 minutter. Det er trods alt bedre at vide, hvornår der er hul i køen end blot en statisk besked, der siger, at der er travlt. Dels har vi også kunne skrue op og ned for kapaciteten alt efter, hvor travlt der var," siger Søren Kjær Jensen.

Skønhedsplet i telefonen

Han forklarer, at eneste skønhedsplet på afviklingen var forskellige kø-længder på nettet og via Skats telefonkundeservice, som ved den officielle åbning om mandagen den 5. marts kunne hive danskerne igennem på cirka en halv times tid.

"Vi oplevede problemer med borgere, der kom igennem telefonen, men ikke kunne tale med vores kundeservice-medarbejdere om deres årsopgørelse, fordi de stadig sad i kø på nettet," lyder det fra Søren Kjær Jensen.

Derfor overvejer skattefar nu, om det skal være muligt for kundeservicemedarbejderne at hive borgerne uden om kø-systemet, hvis de er kommet igennem på telefonen.

Samtidig forklarer Søren Kjær Jensen, at Skat gerne vil undgå, at snedige danskere så bare ringer til næste år for at undgå køen på nettet.

"Vi skal naturligvis have tænkt alle brugsscenarier igennem inden marts 2013," siger han om afviklingen af årsopgørelser til næste forår.

Er det også din erfaring, at Skats it-systemer klarede testen godt? Skriv gerne en kommentar i debatfeltet.

Læs også: 

Så længe skal du vente på dine skatteinfo på skat.dk

Din årsopgørelse risikerer at havne i kø hos Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.