Artikel top billede

Microsoft blokerer for bestemte chat-links

Microsoft overvåger og blokerer for links til The Pirate Bay, som brugerne af chat-tjenesten Live Messenger forsøger at sende til hinanden.

Læs også:

Her er SMS-beskedens gratis afløsere

Microsoft oplyser over for The Register, at selskabet blokerer for links til The Pirate Bay, der sendes via Microsoft egen Live Messenger-chat.

"Vi blokerer for chat-beskeder, hvis de indeholder ondsindede eller spam-baserede URL'er baseret på intelligente algoritmer, tredjepartskilder og/eller bruger-klager. Pirate Bay URL'er er blevet markeret som en eller flere af disse og derfor konsekvent blokeret," skriver Microsoft i en mail til The Register.

Tech-siden har forsøgt at få Microsoft til at svare på, hvorfor netop Pirate Bay er blokeret frem for så mange andre sider, der også kan indeholde ondsindet kode, som Microsoft ønsker at blokere for.

Microsoft har dog afvist at give yderligere detaljer.

Kontroversiel pirat-side

Microsoft har en pointe i, at malware kan være et problem på sider som the Pirate Bay, og at chat-programmer kan være vejen ind på brugerens maskiner for de it-kriminelle.

Det er imidlertid også værd at bemærke, at Microsoft er et af de software-firmaer, der i en årrække har kæmpet mod pirateri, ikke mindst på sider som The Pirate Bay.

Vi har forsøgt at teste, om det passer, at der er blokeret for links til The Pirate Bay via Messenger og kan faktisk ikke umiddelbart konstatere, at det skulle være tilfældet.

Om det skyldes, at det kun er i bestemte lande, Microsoft spærrer, eller om det kun er bestemte links til The Pirate Bay, der blokeres for, har vi ikke umiddelbart kunne finde et svar på.

The Pirate Bay blev i 2008 spærret i Danmark efter en fogedretssag, hvor en række rettighedshavere krævede, at teleselskaberne spærrede kundernes adgang til den svenske fildelingsside.

Det førte til en længere sag, fordi teleselskaberne opfattede spærrings-kravet som principielt.

I sidste ende vandt rettighedshaverne dog sagen i Højesteret.

Læs også:

Her er SMS-beskedens gratis afløsere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere