Artikel top billede

Her er resultatet af Microsofts milliard-køb af Skype

Computerviews: Et halvt år efter Microsofts køb af Skype blev godkendt, er resultaterne begyndt at vise sig. Men er de 44 milliarder værd?

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Computerviews: Den 10. maj sidste år kunne Microsoft annoncere, at man havde indgået en aftale med Skype om at købe det dansk-stiftede selskab for hele 44 milliarder kroner.

I starten af oktober 2011 blev købet endeligt godkendt af både de europæiske og de amerikanske konkurrence-myndigheder.

Det er et halvt år siden i disse dage, og det er derfor oplagt at se nærmere på, hvad Microsoft rent faktisk har fået ud af Skype-købet.

Det har Microsoft lovet

Allerede fra starten af var Microsofts Steve Ballmer ude med klare meldinger om formålet med Skype - dels for at forklare den store købssum, dels for at berolige de 663 millioner registrerede brugere af Skype.

Ballmers budskab var - og det er siden blevet gentaget - at Skype skal integreres med produkter som Xbox, Kinect, Windows Phone og Windows, og at Skype skal kunne fungere sammen med Microsofts egenudviklede kommunikationsplatform, Lync.

"Ved at bringe det bedste fra Microsoft sammen med det bedste fra Skype kan vi udstyre folk med nye teknologier, der kan bringe dem tættere sammen."

Samtidig har Microsoft lovet, at man vil fortsætte med at udvikle og supportere Skype på konkurrerende platforme, eksempelvis Mac OS X, iOS, Linux og Android.

"Jeg er sikker på, at mange brugere efter dette opkøb spekulerer på, om oplevelsen af Skype vil forandre sig. Svaret er et eftertrykkeligt nej," har Steve Ballmer udtalt.

Det har Microsoft gjort


Når man i dag besøger Microsofts Skype-side er det da også svært at få øje på de store forandringer.

Det er stadig de samme blå Skype-farver og logoer, og man skal lede længe for at finde noget om Microsoft på siden.

Alt i alt indikerer det, at Steve Ballmers snak om, at oplevelsen af Skype ikke vil forandre sig, ikke bare var tomme løfter.

Alligevel begynder Skype-nyheder med et klart Microsoft-islæt nu for alvor at dukke op.

Den måske største nyhed efter købet er Skype til Windows Phone. App'en ventes klar i april, og allerede nu har Microsoft vist betaen frem (se video på næste side).

"Det her er kun begyndelsen for Skype til Windows Phone... Det vil kun blive bedre og bedre. Vi ser et fantastisk potentiale for at inkludere Skype-funktioner i Windows Phone for at kunne give dig en fantastisk oplevelse."


Microsoft er også begyndt at certificere sit eget hardware-udstyr som webcams og hovedtelefoner som særligt velegnede til Skype.

I februar var Microsoft desuden ude med yderligere information om samspillet mellem Skype og Lync.

"En af grundene til, at vi elsker Skype-handlen er, at når du tænker på integrationen mellem Skype og Lync, mellem virksomhederne og forbrugerne, så er det faktisk en ret interessant mulighed fremadrettet," forklarede Microsoft-chef Bill Koefoed til vores kolleger på amerikanske PC World.

Indtil videre har de "interessante muligheder" dog ikke resulteret i konkrete tiltag.

På samme måde har Microsoft også meddelt, at Skype selvfølgelig skal integreres i Xbox-konsollen, men heller ikke her har det endnu resulteret i konkrete nyheder.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Her er Microsofts Skype-udfordringer

Tilbage står, at Skype-betaen til Windows Phone er det mest håndgribelige eksempel på, hvordan Microsoft har tænkt sig at anvende Skype og sikre, at investeringen på 44 milliarder giver gevinst.

Som videoen herunder viser, har Microsoft nemlig tænkt sig at integrere Skype dybt i telefonen - og formentlig også mere, end IP-tjenesten er i produkter med iOS og Android.

Cisco har for nylig forsøgt at blokere for Microsofts køb af Skype med på grund af bekymring om kompatibilitet mellem løsningerne fra Microsoft/Skype og Ciscos løsninger samt løsningerne fra andre leverandører.

Spørgsmålet i den kommende tid bliver derfor, om Microsoft formår at balancere den opgave, at man på den ene side skal udnytte det faktum, at man nu ejer Skype og derfor kan integrere dybt i egne produkter, mens man samtidig også skal tilgodese alle de andre Skype-brugere på andre platforme.

Spørgsmålet bliver dog også, om Microsoft formår at tjene den store pris for Skype ind igen - noget, som den tidligere ejer, eBay, aldrig formåede trods mange gode idéer og intentioner.

44 milliarder kroner er rigtig mange penge, og som det ser ud nu, har Microsoft et pænt stykke vej, inden pengene er tjent ind igen.

Men dels er der jo alle de løbende indtægter på Skype-samtaler, dels er Skype-integrationen i Microsofts produkter stadig en rigtig god idé set med Microsoft-briller.

Det skal blive spændende at se, hvad der kommet ud af konkrete nye tjenester og funktioner i det kommende år. Med en investering på 44 milliarder skal der trods alt ske ikke så lidt.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.