Artikel top billede

Dansk iværksætter gør open source spiseligt i små virksomheder

Worksy er et nyt dansk iværksætter-eventyr, der vil gøre det lettere at samarbejde i små firmaer. Midlet er open source i lækker indpakning.

Open source-software kan være et oplagt valg for små virksomheder, der ikke har penge til de store investeringer i købe-programmer. Men for de mindste firmaer kan integrationen af open source-redskaber være en udfordring.

Det er baggrunden for Worksy, som efter en længere betaperiode nu er klar til at lukke betalende brugere indenfor.

Worksy er en dansk online samarbejds-platform i skyen, der samler virksomhedens kommunikation, drift og samarbejde ét sted.

Det vil sige, at indgangen til firmaets CRM-system kan ligge samme sted som for eksempel firmaets CMS, todo-lister og dokumentarkiv.

Det er selve sammensmeltningen af tjenesterne, der er Worksys styrke. For under motorhjelmen ligger kendte tjenester og teknologier - typisk open source. For eksempel Google Docs, Gmail, EuroContactPool (kontaktdatabase), LinkedIn, Twitter, eGroupware, Joomla og Alfresco. Flere skal løbende tilføjes.

Ikke genopfundet hjulet

Worksy er altså et samarbejdsværktøj. Målgruppen er virksomheder med 1 til 20 medarbejder.
Modsat et andet dansk iværksætter-firma, Podio, forsøger Worksy ikke at definere en ny måde at samarbejde på, men forsøger at skabe en slags mashup-tjeneste. Hovedambitionen er at få de mange redskaber under kølerhjelmen til at fremstå som et samlet produkt.

Der er for eksempel fjernet funktionalitet i den underliggende software, så kun de vigtigste opgaver er mulige, for at gøre betjeningen så nem som muligt for personer uden den store tekniske indsigt.

"Vi forsøger at skabe en bred applikation, hvor man både kan arbejde med sine filer, sine kontakter og hjemmeside. Så jeg vil mene, at vi er bredere end Podio, men på colaboration kommer vi nok til kort på nogle punkter i forhold til Podio. Men når det er sagt, så tror jeg, at vores brugere typisk vil være fra nogle meget mindre firmaer, end Podio henvender sig til, og vil være nogle personer, der vægter convenience frem for funktionalitet," siger Mikkel Kinnerup, direktør i Worksy.

Worksy er gratis som udgangspunkt og vil tjene penge på at sælge ekstra funktionalitet og ekstra plads i skyen til virksomhedernes dokumenter og arkiver.

Worksy har tidligere heddet Office123 og senest Tangerine District, som det stadig hed, da det næsten lanceringsfærdige redskab blev fremvist på Demodag tidligere i år. Firmaet har hjemme i incubator-miljøet i Nokias snart hedengangne danske hovedkvarter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.