Artikel top billede

Dansk fildelingstjeneste får del i Skype-millioner

Skype-millionær Niklas Zennström viser interesse for danske Ge.tt, der vil lade verden deling filer lovligt.

Danske Ge.tt er i færd med at lave en god forretning ud af en god idé.

Svenske Niklas Zennström med en fortid som skaber af Skype og Kazaa har via sit investeringsselskab Atomico investeret 350.000 euro (cirka 2,6 millioner kroner) i Ge.tt.

På den danske tjeneste kan man let og gratis dele filer med andre over nettet. Men den store interesse fra næsten en halv million brugere over hele kloden skal nu transformeres til betalende kunder. Det skal investeringen fra Atomico hjælpe til med.

To GB gratis

Ge.tt har i sin opstartsfase tilbudt fildeling uden dataloft. Til gengæld blev delte filer slettet efter nogle dage.

For at skrabe penge ind fra sine brugere har Ge.tt lavet en premium-tilføjelse, hvor uregistrerede brugere får 250MB gratis plads. Folk der opretter sig får 2 GB og kan købe sig til mere plads. På det seneste har Ge.tt også lavet en API, der giver andre udviklere mulighed for at indbygge Ge.tt i deres løsningerne. Noget som flere er begyndt på.
Investeringen i Ge.tt og introduktionen af betalingsmodellen skal få forretningen til at vokse.

"Vores mål var at gøre det nemt at overføre filer, og dagens offentliggørelse kommer til at hjælpe os med det," udtaler en af Ge.tts stiftere Tobias Baunbæk.

Ge.tt blev dannet i 2010 af Tobias Baunbæk og Mathias Buus Madsen, som kom på idéen, men de studerede datalogi på Aarhus Universitet. Ge.tt beskæftiger i dag fem personer - inklusive stifterne - men vil sandsynligvis ansætte flere som følge af investeringen.

"Vi vil investere i flere hænder til at udvikle produktet. Det vi har manglet. Vi har nok haft lidt for store planer i forhold, hvad Mathias og jeg selv kunne nå. Vi har et ret godt netværk til at finde folk med Javascript-viden. Men vi har ikke haft mulighed for at aflønne dem. Det har vi nu." 

Vi er lovlige

Ge.tt befinder sig i en branche, hvor lovlige redskaber hurtigt kan bruges til ulovlige formål. I dette tilfælde: at dele filer beskyttet af copyright.

Hvordan forholder i jer til det?

"Når man kigger på markedet, så ser man tit, at tjenester lukker ned, fordi der kommer en retssag fra rettighedshavere, og så er der ikke lige penge til fortsætte. Vi har taget hånd om udfordringen fra starten og lavet en aftale med Audible Magic, der automatisk scanner filer, der lægges op, og fjerner ulovlige filer. Det er generelt vigtigt at få styr på, så man ikke bliver kendt som et redskab til at dele ulovlige filer. Det har vi aldrig haft nogen interesse i," siger Tobias Baunbæk.

Audible Magic er en kontroversiel tjeneste, der kigger efter digitale fingeraftryk. Tidligere er internetleverandører blevet pålagt at bruge tjenesten for at finde frem til kunder, der deler beskyttede filer. I dag bruges Audible Magic for eksempel af MySpace, Soundcloud og Facebook. Tjenesten ikke fejlfri, og det sker både, at den overser beskyttede filer eller fjerner helt lovlige filer.

Der bliver typisk delt billeder og dokumenter på Ge.tt. Disc jockeys bruger også tjenesten til at dele filer. Blandt de lidt mere specielle former for brug af Ge.tt var politiet i Quensland i Australien, der brugte det til at informere borgere under oversvømmelserne.     

Fundet ved et tilfælde
Atomico er nærmest faldet over Ge.tt ved et tilfælde.
Mattias Ljungman, partner i Atomico, var dommer, da der blev holdt Venture Cup i Danmark i år, hvor Ge.tt endte med at vinde.

Ge.tts styrker er ultra-simplicitet, og at man ikke skal installere programmer for at komme i gang, som det er tilfældet med for eksempel Dropbox. Man behøver heller ikke nødvendigvs at registrere sig. En anden speciel ting ved Ge.tt er, at uploadere og downloadere simultant kan upoloade og hente filerne.
Til foråret vil firmaet lave en desktopversion af Ge.tt.

Se billedegalleri fra Founders House, hvor Ge.tt har hjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere