Artikel top billede

Dell dropper al salg af smartphones i USA

Dell stopper al salg af sine smartphones i USA.

Computerworld News Service: Dell stopper med at sælge smartphones i USA.

Det sker som en del af en justering af selskabets mobilstrategi til at fokusere mere på nye markeder og produkter med højere marginer.

Dell har stoppet salget af sine sidste to smartphone-modeller i USA, Venue og Venue Pro, og der er ikke annonceret nogen afløsere.

Disse smartphones har ifølge en talsmand fra Dell haft deres tid på markedet.

"Mobilitets-produkter har kortere livscyklusser end bærbare og stationære," forklarer han.

Med ophøret af salg af Venue har Dell afviklet alle sine brands af smartphones i USA efter at være trådt ind på markedet i august 2010 med smartphonen Aero og den kombinerede tablet/smartphone Streak 5.

Venue blev både solgt med Googles Android og Microsofts Windows Phone 7 som styresystem. Dell droppede Streak 5 efter et års tid og stoppede med at sælge Streak 7 sidst på året 2011.

Sælger fortsat uden for USA

Dell sælger fortsat smartphones uden for USA.

Selskabet sælger Venue Pro i Indien, Venue i Sydkorea, en Streak-smartphone i Japan og flere forskellige Streak-brandede smartphones og tablets i Kina.

Herudover sælger selskabet også Streak-tablets i flere andre lande.

I takt med udbredelsen af tendensen til såkaldt consumerization af it i erhvervslivet fokuserer Dell mere og mere på mobile enheder, der både kan bruges privat og til arbejde.

Dells forbrugerorienterede forretning er blevet nedprioriteret, mens selskabets styrker sin portefølje til enterprise- og services-markederne, der er mere profitable.

Dell bevæger sig samtidig mod forbrugerprodukter med højere marginer ved at afvikle netbooks og lægge større vægt på den dyrere XPS-linje af pc'er.

Selskabet er klar til at genstarte sin tablet- og smartphone-forretning efter mange fejltrin, vurderer Jack Gold, der er ledende analytiker hos J. Gold Associates.

Dell har indtil nu ikke lagt megen vægt bag sin mobilitets-forretning og har præsenteret et forvirrende billede i forhold til produkter og styresystemer, mener Gold.

"Hvis man ikke er Motorola, RIM eller Apple, så bliver man ikke taget alvorligt," siger Gold.

Gold foreslår, at Dell kan fokusere på Microsofts kommende Windows 8 som styresystem til tablets, og at selskabet muligvis vil gøre klogest i at forhandle smartphones fra tredjeparts-selskaber.

Det kunne spare selskabet for omkostninger til udvikling og give Dell en højere grad af fleksibilitet i sit udbud.

Men Dells mobilstrategi vil ifølge Gold fortsat være vigtig som en del af selskabets enterprise- og services-løsninger.

Læs også:

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.

Dell garanterer: Vi dropper aldrig pc'erne.

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning.


Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere