Artikel top billede

Her er de bedste it-løgnehistorier fra 1. april

Blev du snydt, så vandet driver? Tag med på en rundtur i it-branchens 1. aprilsnar-løgnehistorier.

Traditionen tro forsøgte mange teknologi-medier at bilde læserne gode og solide løgnehistorier ind 1. april.

Google har altid været ferm til at finde på nye spændende ting.

Hvem husker ikke, at selskabet i 2004 på en drilsk facon valgte at præsentereGmail 1. april til stor moro for mange: Haha, en hel gigabyte gratis lagerplads. Ha ha, den var god. Men den var jo faktisk god nok.

Selvkørende Google-racerbiler

I år meddelte Googles medstifter Sergey Brin, at selskabet har planer om at udvide brugen af dets teknologi til selvkørende biler, som faktisk anvendes i nogen udstrækning i dag.

Det skal ske, når Google ifølge planerne vil lancere en ny racerbils-løbsserie, Google Racing, i partnerskab med den i USA meget berømte ræs-organisation, Nascar.

Det specielle er, at Google Racing ifølge Google skal baseres på de selvkørende biler.

Du kan se et billede af den selvstyrende Google-racerbil her.

Katte i stedet for reklamer

Stort set alle nyhedsmedier på nettet indeholder annoncer, der jo finansierer gildet for alle gratist-læserne.

Mange personer, der ikke vil se annoncerne, anvender AdBlock, der blokerer for annoncerne.

1. april lød det fra AdBlock, at teknologien fremover ville placere et billede af en sød lille missekat på annoncernes placeringer på de forskellige websites.

AdBlock-udvikler Michael Gundlach skriver på sin blog, at den nye annonce-blokerings-teknologi har fået navnet CatBlock.

Chrome-multitasking

Vi bliver hos Google, hvor holdet bag Chrome 1. april meddelte, at det snart vil blive muligt at multitaske vildt på sin computer via den nye teknologi Chrome Multitask Mode.

Teknologien vil gøre, at du kan anvende så mange mus, som du har lyst til, på én gang. Google mener, at anvendelsen vil føles naturlig efter kort tids øvning.

"Spil et spil, mens du arbejder på en præsentation. Opkøb jord, mens du møder dit livs kærlighed," som det lyder fra Google-folkene.

Du kan se mere om Google Multitask Mode her.

Også når det gælder fremtidens tastaturer, har Google været rigtigt sjov.

Hos selskabet har man erkendt det fjollede i at forsøge at presse et fuldt QWERTY-tastastur med samtlige 26 taster ned på en smartphone.

Derfor vil Google erstatte QWERTY-tastaturet med morse-kode, hedder det.

Den nye teknologi hedder Gmail Tap og kan anvendes til at skrive beskeder ved at tappe morsekode på skærmen ved brug af kun to taster: En til prik og en til streg.

Du kan se Googles præsentation af Gmail Tap her..

Lillebitte ultrabook

Også Sony har været i tænkeboks for at finde på noget sjovt.

Selskabet meddelte 1. april, at det var på vej med en lillebitte ultrabook-computer. Den er faktisk ikke større end en femmer.

Alligevel har den lillebitte maskine 8GB ram og fuld HD-skærm.

Du kan se Sonys præsentation af den lillebitte dims her, hvor den entusiatiske Sony-medarbejder begejstret trækker lilleput-computeren op af sin skjortelomme.

Som ekstraudstyr sælger Sony også en lille kikkert, der kan placeres i klem i øjenhulen, så man kan se, hvad der står på den lillebitte skærm.

Pirate Bay-ubåd

It-mediet Cnet meddeler, at The Pirate Bay har sendt en ubåd i søen i internationalt farvand. Ubåden vil rumme The Pirate Bays servere uden for lands lov og ret.

Det kan du læse mere om her.

På det mere kropslige plan har streaming-selskabet Roku åbenbart erkendt, at man bliver fed at sidde stille for længe.

Selskabet lancerer således den særlige 'Shake Remote,' der er en fjernbetjening, som kan anvendes til fitness. Du skal med andre ord hoppe rundt og træne med tingesten, hvis du vil skifte kanal.

Du kan se mere om Shake Remote her - inklusive et par gode øvelser til at få trimmet vom og arme.

Også norske Opera er med på bølgen. Selskabet udsendte 1. april en pressemeddelelse med en grundig beskrivelse af Operas nye måde at løse de datastorage-problemer, som alle bøvler med.

"Vi komprimerer så meget som 90 procent af dataene fra de 250 millioner Opera-brugere. Men vi har jo brug for et sted at placere alle de overskydende data," lyder det fra Håkon Wium Lie, CTO i Opera Software.

Han siger, at de potentiokinestiske data er ved at oversvømme alle Operas datacentre.

"Alle bits'ene skal lagres et sted. Vi arbejdede først med en ide om at placere dem i fjordene, men det ville have for store miljømæssige konsekvenser," siger han.

Løsningen er nu blevet, at Opera appellerer til sine brugere om at stille storage-plads til rådighed.

"Det er hjertevarmene at se, at så mange personer er villige til at tage sig af nogle af potentiokinetiske data for os," lyder det fra Opera.

Du kan melde dig til ordningen her.

Også Computerworld var traditionen tro på banen med en god, lille løgnehistorie.

[HINT:] Prøv at scanne QR-koden i billedet.

Har du set flere løgnehistorier fra 1. april? Så giv et pip i debatforaet herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere