Artikel top billede

Tim Cook er mere populær end Steve Jobs hos Apple

97 procent af Apples medarbejdere synes godt om den nyværende topchef, men hans virkelige ledelsesudfordring er endnu forude.

Computerworld News Service: Det har ikke taget Tim Cook lang tid at vinde sine medarbejderes gunst.

Hele 97 procent af Apples medarbejdere synes godt om ham, viser en spørgeundersøgelse udført af jobsøgningsportalen Glassdoor.com.

"Der var mange, der spekulerede over, hvordan Cook ville blive modtaget af medarbejderne, og hvordan han ville klare at lede it-giganten, men han ser ud til at være faldet ret godt til," bemærker Glassdoor i et blogindlæg.

Tidligere ned på 95

Jobs' såkaldte approval rating lå ligeledes på 97 procent, da han fratrådte som Apples topchef i august 2011, men den var tidligere nede på 95 procent, bemærker Glassdoor.

Vurderingen af Cook er del af en større spørgeundersøgelse udført af Glassdoor med henblik på at identificere de 25 topchefer, der er mest vellidte af deres medarbejdere.

De andre topchefer fra it-virksomheder på top 10 af denne liste er Paul Jacobs fra Qualcomm (95 procent), Larry Page fra Google (94 procent), Paul Otellini fra Intel (90 procent), Pierre Nanteme fra Accenture (91 procent) og Paul Mantz fra VMware (90 procent).

Der er kun én kvinde på hele listen af de 25 mest vellidte topchefer og hun leder et it-selskab.

Det drejer sig om Meg Whitman fra Hewlett-Packard, som 80 procent af medarbejderne synes godt om.

Den virkelige ledelsesudfordring

Den indledende bekymring om Apples fremtid efter Jobs' død ser nu ud til at have fortaget sig takket være produktsucceser som iPhone 4S og den nye iPad samt beslutningen om udbetaling af aktieudbytte.

"På meget kort tid ser bekymringerne for Apple efter Steve Jobs ud til at være forsvundet," skriver Nigam Arora, der udgiver et nyhedsbrev om investering, i en artikel på Forbes. "Dette emne nævnes stort set aldrig i medierne."

"Det er næsten universelt accepteret, at Steve Jobs opbyggede et så stærkt ledelsesteam, og at Apple befinder sig på så stærk en kurs, at Steve Jobs' geni ikke længere er nødvendigt for at drive Apples aktiekurs højere og højere op," tilføjer han.

Selvom Tim Cooks popularitet er høj, så blev meget af det, som Apple aktuelt lancerer, undfanget i løbet af Jobs-æraen. Så tiden vil vise, om Cooks tiltalende form for lederskab, som vinder medarbejderes hjerter, også vil kunne fastholde selskabets dedikerede indsats i forhold til banebrydende industrielt design.

Cook klarer sig tilsyneladende rigtig godt i rollen som "good cop," men det der tidligere løftede Apple langt over andre it-selskaber, var den forrige chefs evne til også at tage rollen som "bad cop."

Den rolle passer muligvis Cook knap så godt, hvilket blev antydet i sidste uge af en tidligere ansat softwareingeniør: Michael Margolis klagede på Twitter over brugergrænsefladen i selskabets nye settop-box, Apple TV, som han hævder, blev afvist af Jobs for fem år siden. "Nu er der ingen til at sige 'nej' til dårligt design," beklager han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere