Artikel top billede

It-forbruget skrumper ind - dette marked rammes

It-investeringerne i én bestemt sektor er rammes af økonomiske stramninger.

Læs også:

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Computerworld News Service: Analysehuset Gartner har nedjusteret sin prognose for væksten i det globale it-forbrug i 2012.

Gartner estimerer nu, at det globale it-forbrug i år samlet set vil nå op på knap 21 billioner (det vil sige 21.000 milliarder) kroner, hvilket udgør en beskeden vækst på 2,5 procent i forhold til 2011.

Denne prognose er betydeligt nedjusteret i forhold til Gartners tidligere prognose om en vækst på 3,7 procent.

"På trods af vedvarende bekymringer om den globale økonomiske fremgang, så er der tidlige tegn i år på, at de globale økonomiske udsigter er blevet lidt bedre, siger analytiker Richard Gordon fra Gartner.

Derfor rammes det offentlige 

Gartner fremhæver, at it-investeringerne i den globale offentlige sektor forventes at "skrumpe moderat" i 2012 og 2013 på grund af spareforanstaltninger i eurozonen. It-investeringerne i den offentlige sektor i USA forventes at "ligge fladt" i 2012, før også forbruget her bliver mindre i 2013.

De små og mellemstore virksomheder udgør omtrent en fjerdedel af det erhvervsrettede it-marked, og her forventer Gartner, at investeringerne vil nå op på knap fem billioner kroner i 2012 og stige til knap 5,7 billioner kroner i 2016.

I løbet af denne prognoseperiode vil it-investeringerne hos de mellemstore virksomheder hvert år stige med mere end i de andre sektorer på grund af øgede omkostninger til forretningssoftware, vurderer Gartner.

Her er masser af vækst

Det globale marked for udstyr til telebranchen forventes at udvise en stærk vækst med investeringer i 2012 på knap 2,7 billioner kroner, hvilket udgør en stigning på 6,9 procent i forhold til 2011.

Gartner forklarer denne vækst med den fortsatte vækst i markedet for mobile enheder samt med de bedre udsigter for netværksudstyr til erhverv heriblandt udstyr til applikations-acceleration og -sikkerhed.

I sidste måned fik deltagerne ved en TechAmerica-begivenhed at vide, at den offentlige sektor i USA vil have "stramme" it-budgetter i de næste 12 til 18 måneder, men at der alligevel er gode muligheder for små it-leverandører, da mange statslige institutioner deler kontrakterne op i mindre bidder, ligesom den offentlige sektor i Storbritannien også gør.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere