Artikel top billede

Afsløring: Her er Googles nye web-harddisk

Den nye Dropbox-konkurrent fra Google kommer i næste uge. Her er de første informationer, der er sluppet ud.

Læs også:

Google på vej med stor storage-tjeneste

Nu skulle det være sikkert, at Google Drive bliver lanceret i næste uge - sandsynligvis på adressen drive.google.com.

Det skriver TheNextWeb, som også kan fortælle at der bliver fem gigabyte gratis plads til alle brugere. Hos Dropbox er der kun to gigabyte, men det er meget let at få op til 20 gigabyte yderligere plads ved at invitere sine venner til at bruge tjenesten.

Det ventes, at Google Drive bliver integreret med Gmail, Google Apps og andre tjenester fra firmaet, og det skulle køre under stort set alle platforme - lige fra Windows og Mac OS til Android og iOS.

Der har tidligere været rygter om, at lanceringen ville ske i begyndelsen af april, men det skete dog ikke.

Ligesom hos Dropbox er konceptet, at man kan uploade alle sine filer til skyen og så tilgå dem med alle sine forskellige enheder.

Det vides ikke, hvor meget man skal betale for yderligere plads ud over de fem gigabyte.

Hos Dropbox er de første to gigabyte altså gratis, og herefter koster det 10 dollar om måneden for 50 GB og 20 dollar for 100 GB. Der er også en firmaversion kaldet Dropbox for Teams, hvor man betaler 795 dollar om året for en terabyte.

Dropbox blev stiftet i 2007 og har omkring 50 millioner brugere. Det lille firma med 100 medarbejdere har en anslået værdi på 20 milliarder kroner. 

Googles kommende tjeneste fungerer både med en lokal klient og et web-interface, der minder om Google Docs.

Google har angiveligt indbygget en API til tredjeparts-apps, så man kan gemme indhold fra andre applikationer i sit Google Drive.

Læs også:

Google på vej med stor storage-tjeneste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere