Artikel top billede

Oracles telefonplaner: Tæt på at købe RIM og Palm

Men Larry Ellison skrottede planerne. Se hvorfor her.

Oracle overvejede at købe både Palm og den canadiske producent af BlackBerry-telefonerne, Research in Motion.

Det skyldes, at Oracle længe arbejdede med planer om at bygge sine egne smartphones, hvilket et køb af de to selskaber skulle bane vejen for.

Oracles topchef Larry Ellison droppede imidlertid planerne.

Han mente, at prisen for RIM var for høj og at Palm ikke var konkurrencedygtig nok i forhold til konkurrenterne.

Samtidig havde Oracle ikke nok kompetencer og ekspertise til at udvikle en Oracle-smartphone fra bunden, mente han.

"Vi udforskede ideen om at bygge en smartphone, men nåede frem til, at det ville være en dårlig ide," siger Larry Ellison.

Ellison afhørt

Oplysningerne kom frem tirsdag, da Larry Ellison blev afhørt under den retssag, der i disse dage pågår med Oracle på den ene side og Google på den anden.

Det er Oracle, der har trukket Google i retten med beskyldninger om, at Google har krænket Oracles intellektuelle rettigheder i Googles Android-styresystem. Google afviser alle beskyldningerne.

Larry Ellison fortalte om Oracles opkøbs-overvejelser, da han blev afhørt af Googles advokater, som mente, at Ellison og Oracles sagsanlæg primært bunder i, at Oracle er tøsesur over, at selskabets egne smartphone-planer kuldsejlede.

Palm blev i 2010 endeligt købt af HP. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere