Artikel top billede

Derfor bruger it-direktør så meget tid på Twitter

European CIO of the Year 2012, SAP's Oliver Bussmann, bruger overraskende meget tid på Twitter. Vi har mødt ham til en snak om, hvad han egentlig får ud af det.

Læs også:

Så stor en del af danskerne bruger sociale medier

Oliver Bussmann kan bryste sig med flere interessante titler. Han er CIO i SAP, nyligt udnævnt European CIO of the year og så er han hvad der kun kan betegnes som en ægte social media cio.
I skrivende stund har Oliver Bussmann skrevet flere end 3.000 tweets og har 3.745, der følger ham på Twitter under hans online navn "@Sapcio".

Du har valgt at være aktiv på blogs og sociale medier som Twitter, hvorfor?

"Jeg havde en oplevelse i 2010, hvor vi havde et internt all hands meeting. It fortalte om, hvad vi lavede inden for mobility, blandt andet at vi nu havde udrullet 1.000 tablets. De informationer delte, vi på en ekstern SAP-blog."

"Det var der en analytiker, der samlede op og skrev om, og hans indlæg blev så igen samlet op af bloggere. På den måde fik vi sådan lidt tilfældigt positioneret SAP som værende langt fremme med mobility. Det var i det øjeblik, jeg tænkte "wow", det her kan virkelig bruges til noget." 

Er brug af de sociale medier ved at blive en tendens blandt CIO'erne?

"Jeg ser ikke et stort antal CIO'er på sociale medier, men de burde være der. CIO'en har brug for at komme ud af den personlige comfort-zone, deltage i, påvirke og få feedback fra de samtaler, der er derude om deres virksomheder og om de teknologier, som de arbejder med."

"For en CIO er det værdifuldt, fordi det er en oplagt mulighed for at bringe dialog og feedback tilbage til den øverste ledelse og på den måde positionere sig og skabe en platform, der rækker langt ud over blot at være den, der styrer det der med it." 

30-45 minutter om dagen

Hvor lang tid bruger du på at være aktiv på sociale medier?

"Mellem 30 - 45 minutter om dagen."

Engagement i sociale medier ender tit hos kommunikationsafdelingen. Hvordan får man en it-organisation engageret?

"Det handler om at ville det og at gå forrest. Mit ledelsesteam og vores tekniske eksperter er til stede på blogs, og en pæn del af dem er også på Twitter." 

Hvad er de tre bedste råd, du vil give videre til andre CIO'er når det kommer til sociale medier.

"Vær en rollemodel, og brug det selv. Vær klar i mælet, og vær frem for alt ærlig og autentisk. Det, jeg tweeter som @Sapcio, er mine personlige holdninger - ikke SAP's. Hvis du begynder at manipulere med de informationer, du deler, får du ikke succes."

"Det sidste råd er aldrig at undervurdere, hvor stærke de sociale medier er som kommunikationsværktøjer." 

Sådan er CIO-jobbet
Hvordan er det at være it-chef for en teknologivirksomhed som SAP?

"Det er godt, men det er også en markant anderledes oplevelse at være it-chef i en virksomhed, der lever af teknologi i forhold til en, der ikke gør."

"Med et smil på læben kan man sige, at hvis der er 50.000 ansatte, så er der også 50.000 CIO'er, der har en ret klar mening om, hvordan tingene skal køre."

"En anden forskel er, at du er en helt integreret del af den petriskål, hvor man udvikler produkterne. SAP bruger selvfølgelig SAP's produkter, så du er nødt til at være den, der ser tendenser komme og være med helt fremme, når det gælder innovation og produktudvikling." 

Læs også:

Så stor en del af danskerne bruger sociale medier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere