Artikel top billede

Derfor bruger it-direktør så meget tid på Twitter

European CIO of the Year 2012, SAP's Oliver Bussmann, bruger overraskende meget tid på Twitter. Vi har mødt ham til en snak om, hvad han egentlig får ud af det.

Læs også:

Så stor en del af danskerne bruger sociale medier

Oliver Bussmann kan bryste sig med flere interessante titler. Han er CIO i SAP, nyligt udnævnt European CIO of the year og så er han hvad der kun kan betegnes som en ægte social media cio.
I skrivende stund har Oliver Bussmann skrevet flere end 3.000 tweets og har 3.745, der følger ham på Twitter under hans online navn "@Sapcio".

Du har valgt at være aktiv på blogs og sociale medier som Twitter, hvorfor?

"Jeg havde en oplevelse i 2010, hvor vi havde et internt all hands meeting. It fortalte om, hvad vi lavede inden for mobility, blandt andet at vi nu havde udrullet 1.000 tablets. De informationer delte, vi på en ekstern SAP-blog."

"Det var der en analytiker, der samlede op og skrev om, og hans indlæg blev så igen samlet op af bloggere. På den måde fik vi sådan lidt tilfældigt positioneret SAP som værende langt fremme med mobility. Det var i det øjeblik, jeg tænkte "wow", det her kan virkelig bruges til noget." 

Er brug af de sociale medier ved at blive en tendens blandt CIO'erne?

"Jeg ser ikke et stort antal CIO'er på sociale medier, men de burde være der. CIO'en har brug for at komme ud af den personlige comfort-zone, deltage i, påvirke og få feedback fra de samtaler, der er derude om deres virksomheder og om de teknologier, som de arbejder med."

"For en CIO er det værdifuldt, fordi det er en oplagt mulighed for at bringe dialog og feedback tilbage til den øverste ledelse og på den måde positionere sig og skabe en platform, der rækker langt ud over blot at være den, der styrer det der med it." 

30-45 minutter om dagen

Hvor lang tid bruger du på at være aktiv på sociale medier?

"Mellem 30 - 45 minutter om dagen."

Engagement i sociale medier ender tit hos kommunikationsafdelingen. Hvordan får man en it-organisation engageret?

"Det handler om at ville det og at gå forrest. Mit ledelsesteam og vores tekniske eksperter er til stede på blogs, og en pæn del af dem er også på Twitter." 

Hvad er de tre bedste råd, du vil give videre til andre CIO'er når det kommer til sociale medier.

"Vær en rollemodel, og brug det selv. Vær klar i mælet, og vær frem for alt ærlig og autentisk. Det, jeg tweeter som @Sapcio, er mine personlige holdninger - ikke SAP's. Hvis du begynder at manipulere med de informationer, du deler, får du ikke succes."

"Det sidste råd er aldrig at undervurdere, hvor stærke de sociale medier er som kommunikationsværktøjer." 

Sådan er CIO-jobbet
Hvordan er det at være it-chef for en teknologivirksomhed som SAP?

"Det er godt, men det er også en markant anderledes oplevelse at være it-chef i en virksomhed, der lever af teknologi i forhold til en, der ikke gør."

"Med et smil på læben kan man sige, at hvis der er 50.000 ansatte, så er der også 50.000 CIO'er, der har en ret klar mening om, hvordan tingene skal køre."

"En anden forskel er, at du er en helt integreret del af den petriskål, hvor man udvikler produkterne. SAP bruger selvfølgelig SAP's produkter, så du er nødt til at være den, der ser tendenser komme og være med helt fremme, når det gælder innovation og produktudvikling." 

Læs også:

Så stor en del af danskerne bruger sociale medier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere