Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Klaus Holse med ny toppost: Nu bliver jeg siddende

Interview: Retningen på karrierestigen har været op, op, op for Klaus Holse Andersen, der netop er blevet udnævnt til chef for Microsofts forretning i Vesteuropa. Hvad er det, han kan?

Danskeren Klaus Holse Andersen overtager i begyndelsen af juli ansvaret for Microsoft i Vesteuropa, som er selskabets største marked uden for hjemmemarkedet USA.

Han får dermed ansvaret for i alt 14 lande, nemlig Danmark, Østrig, Belgien, Finland, Island, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige og Schweiz.

Det betyder, at Klaus Holse Andersen kommer til at sidde med ansvaret for 5.000 Microsoft-medarbejdere samt en samlet omsætning i omegnen af 50 milliarder kroner.

Det er med andre ord gået stærkt op ad karrierestigen, siden Klaus Holse Andersen begyndte i Microsoft for blot otte år siden som administrerende direktør for Microsoft Danmark.

Siden fik han jobbet som nordisk chef, chef for den vigtige udviklingsafdeling i Vedbæk, i 2007 global salgsansvarlig med titel af corporate vice president og dermed plads i Microsofts globale ledergruppe. Og altså nu øverste chef for en af de vigtige markedsområder i Microsoft.

Klaus Holse Andersen, hvad er det egentlig, at Microsoft synes, at du kan?

"Jeg tror, at jeg et meget langt stykke hen ad vejen er dygtig til at samle gode mennesker omkring mig. Det handler om at have overblik over de mennesker, som man har til rådighed og så være i stand til at udpege de bedste af dem," siger Klaus Holse Andersen i mobiltelefon fra Holland.

Desuden handler det om at kunne levere resultater. Og dem har Klaus Holse Andersen mange af. Faktisk hænger de som på en perlerække i en snor bag ham. Og det skaber en tro på, at han også i fremtiden kan levere.

"Når man kommer i betragtning til sådan en stilling, bliver der jo kigget på en blanding af fortidens resultater og fremtidens potentiale. Er det gået godt i fortiden, kan det jo være en pegepind på, hvordan det måske kommer til at gå i fremtiden," siger Klaus Holse Andersen.

Processen i gang i et år

Job-processen har været i gang i et års tid, hvor Klaus Holse Andersen har vidst, at han sammen med et par andre kandidater har været i spil til stillingen.

Det er normal procedure i Microsofts genplacerings-program, hvor afløsere til samtlige vigtige stillinger hele tiden er under overvejelse, så organisationen ikke falder fra hinanden, når stillinger bliver ledige.

Klaus Holse Andersen har siddet i stillingen som global salgsansvarlig for forretnings-systemerne i godt to år. Og har altså vidst, at han har været i spil til en mulig forfremmelse til den nuværende toppost i et års tid.

Klaus Holse Andersen. Med den hastighed må du jo allerede have kig på den næste mulighed på karrierestigen. Hvilken stilling bliver den næste i rækken efter denne?

"Det ved jeg ikke, og jeg regner faktisk ikke med, at det bliver aktuelt i den kommende tid, for det her job skal holde i mindst fem år. Jobbet handler meget om at opbygge relationer til kunder og partnere og lære folk at kende i hele Vesteuropa, og det er noget, der tager tid, for der rigtigt mange kunder og partnere i Vesteuropa."

Den største udfordring

Som alle andre virksomheder mærker Microsoft krisen i verdensøkonomien. Klaus Holse Andersen peger da også på netop finanskrisen som en af de største udfordringer ved det nye job.

Microsofts erklærede mål er nemlig fortsat at kunne generere positive resultater, der er bedre end markedet. Det betyder med andre ord, at Klaus Holse Andersens overordnede mål vil være at vinde markedsandele fra konkurrenterne.

"Men selv om vi nu kommer med nye spændende produkter som Office 14 og Windows 7 bliver det jo svært at vinde markedsandele, hvis folk ikke køber pc'er mere. Det er en udvikling, som vi skal holde øje med," siger Klaus Holse Andersen.

Hvordan vinder man markedsandele i sådan et marked?

"Det gør man ved at komme tættere på kunderne og deres ønsker. Vi kan eksempelvis se, at vores kunder i dag har fokus på, hvordan de kan spare penge, og derfor bliver det vores fokus at hjælpe dem med det," siger Klaus Holse Andersen.

I det billede står Microsoft efter hans mening i en gunstig position.

Når fokus er på at spare penge, dukker tanken om konsolidering af systemer og udløsning af rabatter hurtigt op. Og her har Microsoft mange varer på hylderne, som kan give en fordel, fordi Microsoft har nok systemer til at dække hele raden rundt.

"Desuden regner virksomhederne med, at Microsoft nok også skal være der, når vi kommer ud af krisen," siger Klaus Holse Andersen.

Han bliver boende i Danmark også efter begyndelsen af juli, hvor han formelt tiltræder stillingen. Han er allerede nu i gang med de indledende øvelser og møder, der egentlig hører under job-beskrivelsen, hvor han afløser franskmanden Pierre Liautaud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere