Artikel top billede

Her er Danmarks mest magtfulde it-personer

Her er et udpluk af nogle af Danmarks mest magtfulde it-personer ifølge et par af landets folkevalgte it-politikere, en medieliste og en bog.

Begrebet magt er åbenbart gennemsyret af tabu. Eller også er det bare svært at måle og veje.

I hvert fald har kun to it-politikere i Computerworlds rundspørge til landets it-ordførere turde bevæge sig ud i at nævne konkrete navne på spørgsmålet:

Hvem er Danmarks mest magtfulde it-person?

Den ene ordfører er de Konservatives Brian Mikkelsen, der selv har siddet på flere ministerposter. 

"Man kan jo være magtfuld på flere måder. Men de, der finder på løsninger, der radikalt ændrer hverdagen, ikke bare i Danmark men globalt, har en helt særlig rolle," siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

"Et eksempel er Janus Friis med Skype. Hans ideer har givet mennesker i hele verden mulighed for at kommunikere billigt og han har i den grad påvirket it- og telebranchen," fortæller Brian Mikkelsen.

Også Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen våger pelsen og peger på SAPs internationale topchef, Jim Hagemann Snabe, der i øvrigt også sidder i det tyske it-råd. 

"Jeg har fulgt Jims ledelse af SAP de seneste år," fortæller ordføreren.

"Og jeg har stor respekt for firmaets udvikling, hvor der med udgangspunkt i en innovativ og international organisationskultur leveres stadig stærkere standard - og specialløsninger, der er fundamentet for en lang række virksomheder i alle størrelser og industrier - både inden for produktion, administration med videre," begrunder Trine Bramsen valget af ham.

De øvrige it-ordførere er ude i forskellige varianter af svar uden at nævne navne, lige fra Venstres Michael Aastrup Jensen, der ikke vil fremhæve nogle fra for andre, til De Radikales Marlene Lorentzen, der mener, magten ligger hos både personer, firmaer og organisationer.

Magtfulde erhvervsfolk

Faktisk er det også de færreste, der kaster sig ud i en direkte rangering og opstilling af lister med magtfulde folk.

Dog udgav erhvervskommentator Niels Lunde for nylig bogen "100 Topchefer", der indeholdt en liste over Danmarks mest magtfulde topchefer.

Heri kunne man faktisk finde seks it-topchefer. Topcheferne var: 

Nummer 24, Henrik Poulsen, TDC

Nummer 26, Jim Hagemann Snabe, SAP

Nummer 54, Jesper Ovesen, TDC

Nummer 72, Lars Mikkelgaard-Jensen, IBM Danmark

Nummer 81, Vagn Sørensen, TDC og KMD

Nummer 90, Klaus Holse Andersen, Microsoft

Medier og bloggere

Fagbladet Journalisten laver også lister over de 100 mest magtfulde mennesker i mediebranchen.

På den liste finder man i år Computerworlds chefredaktør Line Ørskov som nummer 94, og it-blogger Dorte Toft som nummer 107

På Berlingske Nyhedsmagasin årlige magtliste, hvor også en del politikere typisk indgår, var der i 2010 ingen direkte it-relaterede folk i top 10.

Men hvem synes du er Danmarks mest magtfulde it-person?

Hvis man altså overhovedet kan tale om det?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere