Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Derfor stopper Microsofts højest placerede dansker

Se hvorfor Klaus Holse Andersen har besluttet sig for at skifte fra sin topstilling i Microsoft til danske SimCorp.

Læs også:
Microsofts Klaus Holse bliver direktør i dansk it-firma

Klaus Holse Andersen fra Microsoft skal være ny direktør i it-firmaet SimCorp, lød meldingen tidligere i denne uge.

Begrundelsen for skiftet handler om ansvar.

Mange danske erhvervsledere har ellers nok i en stille time ønsket sig en stilling i den kaliber, som Klaus Holse har siddet på i Microsoft.

Klaus Holse Andersen overtog i begyndelsen af juli 2009 ansvaret for Microsoft i Vesteuropa, som er selskabets største marked uden for hjemmemarkedet USA med ansvar for 5.000 ansatte og en omsætning i omegnen af 50 milliarder kroner.

Forskellen er lederskab

Men i september vender han tilbage som spydspids for det børsnoterede danske software-selskab SimCorp, der har fokus på finansrelateret it.

"Den afgørende forskel er, at her er det mig, der vil være leder af virksomheden. Det job, jeg har i dag, gør mig godt nok til en del af ledelsen, men hos SimCorp får jeg det fulde ansvar," siger Klaus Holse til Berlingske Business.

Han forventer naturligvis, at de 11 år han har været ansat i den internationale gigant, Microsoft, vil smitte af på hans næste job.

"Jeg håber at kunne tilføre, hvordan et større firma drives og bringe den globale erfaring med," siger Klaus Holse.

Selv om Klaus Holse i princippet vender hjem til Danmark, betyder det næppe, at hans rejseaktiviteter bliver sendt på pension.

"Jeg bruger bestemt en del tid udenlands nu, og det kommer jeg også til i mit nye job, "siger han til avisen.

"De fleste kunder er udenlands, så jeg forventer ikke, at det ændrer sig voldsomt," siger Klaus Holse.

Han bor i dag sammen med familien i den nordsjællandske by Allerød.

Læs også:
Microsofts Klaus Holse bliver direktør i dansk it-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.