Artikel top billede

CSC fyrer igen - 640 ryger på porten

En ny, stor fyringsrunde rammer it-selskabet CSC, som har været gennem over 1.500 afskedigelser i 2012.

Læs også: 
Disse 450 stillinger vil CSC skære helt væk

CSC varsler fyringer af op mod 500 ansatte

It-selskabet CSC har igen været ude og prikke medarbejdere i ryggen, som det også var tilfældet med 450 nordiske - primært danske - CSC-medarbejdere for to uger siden. 

Denne gang rammer fyringsrunden 640 britiske medarbejdere, som over en periode på tre måneder må ud lede som efter et nyt job.

Det skriver Computerworlds britiske søsterblad

Dermed er antallet af CSC-fyringer i Storbritannien oppe på i alt 1.140, efter it-selskabet i februar sagde farvel til 500 ansatte som følge af et kuldsejlet, gigantisk it-system til sundhedsvæsenet i England. 

I alt er antallet af europæiske afskedigelser nu oppe på 1.600 medarbejdere, efter de tre store fyringsrunder.

Fagforening på barrikaderne

The Telegraph beretter, at CSC-fyringerne har resulteret i en stridighed mellem den amerikanske it-gigant og den britiske fagforening Unite.

Stridighederne skyldes, at Unite hævder, at CSC ignorerer muligheden for frivillig fratrædelse.

"Vi har fremlagt en detaljeret plan, så selskabet kan undgå afskedigelser, men disse planer er ikke blevet gennemført, og CSC insisterer på, at fyringerne sker, selv om firmaet har modtaget et tilstrækkeligt antal af frivillige anmodninger om at forlade selskabet," lyder det fra Unite-chef Kevin O'Gallagher i en udtalelse.

CSC begrunder fyringerne med, at skridtet er taget, fordi it-servicemarkedet forandrer sig, og kunderne ønsker nye leveringsmodeller. Samtidig afviser CSC kritikken og nævner selv, at frivillig fratrædelse er vejen frem.

"Igennem frivillig fratrædelse og ved at omplacere folk til andre dele af vores forretning håber vi på, at vi kan undgå afskedigelser," lyder det fra en CSC-talsmand ifølge Computerworlds britiske søsterblad.

CSC bekræfter dog samtidig, at selskabet er gået i gang med at et konsultationsforløb over 90 dage i forbindelse med de 640 nye afskedigelser.

Læs også: 
Disse 450 stillinger vil CSC skære helt væk

CSC varsler fyringer af op mod 500 ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.