Artikel top billede

Tvivl om CSC kan løfte tunge offentlige opgaver

Efter store problemer omkring løsningen af it-opgaver til det engelske sundhedsvæsen, opfordres den britiske regering til alvorligt at overveje, om CSC fremover bør få større offentlige it-opgaver.

Læs også: England vil forbyde CSC-kontrakter for milliarder

Computerworld News Service: Den magtfulde britiske myndighed Public Accounts Commitee (PAC), der undersøger, om offentlige ressourcer bliver brugt på fornuftig vis, retter et hårdt slag mod it-giganten CSC.

PAC anbefaler, at den britiske regering "alvorligt overvejer", hvorvidt CSC er "i stand til" at påtage sig og løse opgaver på andre offentlige områder efter de mange fejl i forbindelse med it-løsningerne til det britiske sygehusvæsen under National Health Service (NHS).

Igennem ni år og under en kontrakt til knap 16,75 milliarder kroner har CSC leveret systemer til bare tre akut-hospitaler og overskredet en række deadlines.

Alligevel blev virksomheden i maj belønnet med en betaling på godt en milliard kroner fra de engelske sundhedsmyndigheder.

Under en høring for tre måneder siden blev CSC spurgt, hvorvidt virksomheden ville kunne nå at afslutte udrulningen til alle hospitaler omfattet af aftalen inden 2015.

CSC's chef for UK healthcare, Sheri Thureen, svarede, at der var "grundlag" for at gøre det muligt, og den kommentar gjorde tydeligvis komiteens parlamentsmedlemmer vrede. 

Alvorlig advarsel 
Ministrene skal "alvorligt overveje, hvorvidt CSC har vist sig i stand til at kunne gennemføre arbejde for det offentlige," skriver PAC i en rapport, der netop er offentliggjort.

Komiteen argumenterer for, at det britiske kabinets instans for større projekter ('Cabinet Office Major Projects Authority'), som står for at bedømme arbejdet, skal holde nøje øje med CSC's nuværende forhandlinger om en ny kontrakt, især set i forhold til virksomhedens dominerende position flere steder i Storbritannien.

Lignende diskussioner med en anden leverandør, BT, betød at virksomhedens kontraktværdi blev nedsat med syv procent til gengæld for halvt så meget arbejde - og parlamentsmedlemmerne sagde, at det må ses som en advarsel.

I maj advarede premierminister David Cameron CSC om, at han muligvis vil afvise en ny kontrakt, hvis anbefalingerne talte for det.

Men CIO for NHS Christine Connelly har samtidig sagt til Public Accounts Committee, at det muligvis vil koste mere at afbryde kontrakten med CSC end at gennemføre den.

CSC fortalte efterfølgende sine investorer det modsatte.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere