Artikel top billede

CSC varsler fyringer af op mod 500 ansatte

Erstatninger på mere end otte milliarder kroner får CSC til at varsle masse-afskedigelser.

Balladen om det kuldsejlende it-system til sundhedsvæsenet i Storbritannien koster nu omkring 500 CSC-ansatte jobbet.
Det skriver Computerworlds britiske søstermedie.

Det engelske projekt blev droppet i fjor og skulle modernisere it-systemerne i store dele af sundhedsvæsnet med blandt andet elekroniske patientjournaler.

Den samlede pris af sundhedsprojektet hos National Health Service (NHS) er opgjort til 113,6 milliarder kroner, hvoraf CSC har kontrakter for 26 milliarder kroner.

Til sammenligning har det nu droppede Polsag-system i Danmark en samlet værdi af en halv milliard kroner.

Erstatning giver nedskæringer

Den britiske regerings stop for det enorme CSC-projekt betød for nylig, at CSC måtte afskrive et beløb på 8,3 milliarder kroner til erstatning i sagen om det fejlslagne kæmpeprojekt.

Og det er denne erstatning, som nu koster 500 ansatte hos CSC deres stilling, hvilket er omkring en tredjedel af CSC's samlede stab på sundheds-it i England.

Firmaet gav i en udtalelse udtryk for med beklagelse at have startet et forløb, hvor firmaet i løbet af tre måneder skal reducere antallet af ansatte med relation til NHS-projektet med op til 500 medarbejdere.

Firmaet lovede at minimere nedskæringerne ved hjælp af omplaceringer og frivillige fratrædelsesordninger.

CSC ser ifølge Computerworlds britiske søstermedie nedskæringerne som "nødvendige, fordi vi i al væsentlighed nu har gennemført mange udviklingsmæssige nøgleaktiviteter med NHS," lød det i udtalelsen fra firmaet.

Flere projekter mistet

CSC har i Danmark informeret omkring 300 ansatte om, at de er opsagt fra deres stillinger hos CSC fra den 1. april for at blive virksomhedsoverdraget til den indiske konkurrent TCS, fordi telegiganten TDC ikke har ønsket at fortsætte med CSC som leverandør af it-services for omkring 4,2 milliarder kroner.

For få uger siden trak justitsminister Morten Bødskov (S) desuden stikket til det multiforsinkede og stærkt fordyrede skandaleprojekt Polsag.

Samtidig er CSC sat under særlige vilkår hos en anden myndighed, Skat, der omkring jul besluttede at fortsætte med CSC som leverandør af det forsinkede opkrævnings- og regningssystem Debitormotor, der giver følgevirkninger på andre systemer.

Beslutningen kom efter en disput, der kulminerede i en offentlig anklage mod CSC om bevidst at have ført Skat bag lyset.

Firmaet har i løbet af det sidste halve år skiftet heftigt ud i ledelsen. Både internationalt og i Danmark har firmaet fået nye topchefer, herhjemme John Walsh, der er sat ind som problemknuser, og ser CSC Dammark som en samlet pakke med alle de udfordringer, han tidligere har løst, samlet på et sted.

Firmaet døjer stadig med det amerikanske børstilsyn, som fortsat undersøger sagen om formodet regnskabsmanipulation hos CSC Danmark for omkring en halv milliard kroner.

Sagen har siden spredt sig til Australien, og firmaet er også under efterforskning på hjemmebanen i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere