Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Bredbånd er alt for dyrt - men nu skal det være slut

Lynhurtige bredbåndsforbindelser skal gøres langt billigere ved hjælp af et opgør med det omkostningstunge anlægsarbejde.

Læs også:

Nye tal: Hver fiberforbindelse koster 46.000 kroner

Dansk fiberbranche bekymret - får massivt baghjul

Højhastighedsinternet i EU-landene skal være langt billigere, mener EU-kommissær Neelie Kroes, der står i spidsen for unionens digitale dagsorden.

Kommissionen vil derfor have undersøgt, "hvordan man kan reducere omkostningerne ved anlægsarbejderne - for eksempel opgravning af veje for at nedlægge fiberkabler - der udgør op til 80 procent af de samlede omkostninger."

Konkret lyder fra Neelie Kroes,, at man kan skære en fjerdedel af investeringsomkostningerne væk ved de rette tiltag.

"Vi er nødt til at nedbringe anlægsomkostningerne ved udrulningen af bredbåndsnet, hvis vi vil have hurtigere bredbåndsforbindelser i hele Europa," udtaler Neelie Kroes.

"Vi må afprøve konkrete forslag til, hvordan vi kan reducere omkostningerne, og hvordan vi gør det nemmere at få adgang til denne infrastruktur, genbruge den og deles om den."

Derfor er det så dyrt

Ifølge EU går op til 80 procent af de samlede investeringer i bredbånd til anlæg af infrastruktur.

Forklaringen er både, at man ikke koordinerer af anlægsarbejdet, at man ikke udnytter eksisterende infrastruktur og ikke samarbejder godt nok mellem de forskellige aktører.

"For eksempel har vand-, energi- og jernbanevirksomheder ofte hver deres egen infrastruktur og iværksætter gravearbejder uden at koordinere med teleselskaberne. En hurtig bredbåndsudrulning hæmmes yderligere af langtrukne, uigennemsigtige og besværlige procedurer for at opnå anlægstilladelse og andre nødvendige tilladelser på nationalt eller lokalt plan."

Kommissionen indkalder derfor nu til en høringsrunde, hvor man kan komme med indspark til, hvordan bredbånds-omkostningerne kan sænkes - og dermed også i sidste ende slutpriserne.

Høringsfristen er den 20. juli.

Læs også:

Nye tal: Hver fiberforbindelse koster 46.000 kroner

Dansk fiberbranche bekymret - får massivt baghjul
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere