Analytiker: Waoo-regnskab umuligt at gennemskue

Mens fiberudbyderen Waoo jubler over vækst på 60 procent, har analytiker svært ved at gennemskue tallene.

Læs også:
Waoo jubler: Vi har kundetilgang over hele landet

Waoo er tavs efter salg af fiberkunder

Fiberselskabernes fælles markedsføringsselskab, Waoo, har netop fremlagt regnskab for 2011.

Og trods et negativt resultat på 56 millioner kroner, ser tallene mere end gode ud, hvis man altså spørger Waoo.

Nettoomsætningen lander nemlig på 399 millioner kroner i 2011 mod 249 millioner i 2010, og det er denne omsætningsstigning på 60 procent, Waoo selv vælger at fokusere på.

Jublen hænger desuden sammen med en stigning i EBITDA (indtjening før skat, renter og afskrivninger) fra 15,3 til 77 millioner kroner.

Svært at drage konklusioner
"Det, man kan læse ud af regnskabet, er, at vi har vækstet kraftigt samtidig med, at vi har gennemgået en voldsom effektivisering. Vi er sat i verden for at skabe synergier for vores ejere, og det er jeg stolt over, at vi er lykkedes med," lyder det fra Waoos direktør Anders Christjansen, som tager det millionstore driftsunderskud med ro.

"Vi er en fusion af tre service providere, der kom ind i Waoo med en række aktiver, og derfor har vi på den regnskabsmæssige bundlinje et tab. Vi er en sund forretning, der følger den plan, der er lagt. Det har ikke været en enkel opgave at slå tre selskaber sammen, at agere overfor elselskaberne og samtidig effektivisere med 50 procent," siger Anders Christjansen.

Spørger man analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets er meldingen dog, at regnskabet er komplekst, og at der mangler information, der gør, at det er svært at drage store konklusioner.

"Man kan se, der er vækst, men hvor stor den reelt er, er meget svært at sige. Det interessante er den underliggende vækst, men den kan du ikke finde i regnskabet," lyder det fra Poul Ernst Jessen.

Han forklarer det blandt andet med, at omsætningen fra Dansk Bredbånd, der blev købt af Waoo midt i 2010 og delvist solgt igen ved udgangen af 2011, ikke fremgår, hvilket gør det umuligt at gennemskue tallene.

"Når du ikke kan splitte omsætningen op og se, hvad der reelt hører til Dansk Bredbånd, er det umuligt at vide, hvad den underliggende vækst er," siger Poul Jessen, som også gør opmærksom på, at mellemregningerne med ejerne, altså elselskaberne, kan være ændret over tid.

Ifølge Waoo-direktøren er der dog ingen grund til at oplyse, hvor stor en del af omsætningen, der kommer fra Dansk Bredbånd.

"Det giver ikke mening at dele det op, da det jo alt sammen er en del af fiberforretningen, og der er sket store ændringer i priser og afregningsprincipper," lyder det fra Anders Christjansen.

Forlænger afskrivning med 13 år
Af regnskabet fremgår desuden, at Waoo har valgt at ændre afskrivningsperioden fra syv til 20 år, hvilket forbedrer resultatet med 9,7 millioner kroner før skat.

Samtidig fremgår det, at Waoo sidste år fik tilført kapital via to kapitalforhøjelser på et samlet beløb på 22 millioner kroner.

Trods det komplekse regnskab er Poul Ernst Jessen overvejende positiv over for, at fiberselskaberne har valgt at gøre fælles front med Waoo.

"Hvor god en investering, Waoo i sidste ende bliver, er svært at sige. Men elselskaberne står bedre med Waoo, end da de alle løb selvstændigt rundt og troede, de var konger hver for sig," lyder det fra Poul Ernst Jessen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.