Artikel top billede

Offentlige websider på vej tilbage efter hackerangreb

Statens IT, GovCERT og politiet er ved at stoppe blødningerne efter sidste uges hacker-angreb på en stribe offentlige it-systemer.

Læs også:
Hacker-angreb sender Søfartsstyrelsen til tælling

It-systemerne i blandt andet Erhvervs- og Vækstministeriet og i Søfartsstyrelsen blev i sidste uge hårdt ramt af et hacker-angreb, der sendte både de interne systemer og mail i sort.

Angrebene trækker stadig spor efter sig hos de offentlige myndigheder og styrelser.

Det er Statens IT, der driver de ramte it-systemer, og her har man stadig sved på panden, for der arbejdes stadigvæk på at få ryddet op i de digitale landskaber.

"Vi har nu neutraliseret angrebet, og de systemer som vi lukkede ned i sidste uge, er nu næsten alle sammen kørende igen," siger konstitueret direktør for Statens IT, Søren Vulff.

Stor aktivitet

Der har været stor aktivitet i weekenden hos Statens IT.

"Der er blevet arbejdet med stor gejst i et samarbejde med GovCERT, der har været en stor hjælp for os," siger Søren Vulff.

Og der er udsigt til, at der også skal arbejdes over i de kommende dage.

"Der er altid noget oprydningsarbejde, og vi kan ikke være sikre på, om der kommer et nyt angreb. Vi har sat en masse ekstra overvågningsudstyr op for at fange eventuelle uregelmæssigheder," siger Søren Vulff, der af sikkerheds- og efterforskningsmæssige hensyn ikke ønsker at kommentere yderligere på selve hændelsen, til Computerworld.

Angerbet er meldt til politiet

GovCERT, der har bistået Statens IT i arbejdet, har kun en kort kommentar til begivenhederne.

"Vi har nu dannet os et overblik og inddæmmet angrebet," siger Thomas Kristmar, der er chef for GovCERT.

"Angrebet er politianmeldt og således overgivet til deres efterforskning."

Læs også:
Hacker-angreb sender Søfartsstyrelsen til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.