Artikel top billede

På trapperne: Sådan bliver Apples nye Mountain Lion

Med kun et par måneder til lanceringen af det næste Mac OS X, Mountain Lion slipper flere og flere detaljer ud. Få overblikket her.

Windows 8 mod Mountain Lion: Det kæmper de om

Her er Apples næste Mac-styresystem

Ny sikkerheds-app til Mac får drøje hug

Apples kommende Mac OS X, Mountain Lion, ventes at blive vist frem under udvikler-konferencen WWDC i midten af juni.

Apple løftede første gang lidt af sløret for Mountain Lion i februar.

Siden er flere og flere detaljer sluppet ud, og med den tredje udvikler-version i omløb nu og WWDC i næste måned, er der ikke langt, før Apple kan slippe løven løs.

Apple: Udviklere skal huske dette stempel
En af de mest markante nyheder bliver sikkerhedsløsningen
Gatekeeper, der giver brugerne bedre kontrol over, hvilke apps, der installeres på Mac'en - og dermed skal hindre eksempelvis trojanere. 

Så sent som i denne uge har Apple skrevet en mail til Mac-udviklerne, hvor det gøres klart, at de skal sikre, at deres software bærer et "Apple Developer ID."

Dermed kan Gatekeeper godtage app'en, idet ID'et fortæller, at der er tale om kendt software, hvor personerne bag allerede er autoriserede.

Sikkerhedsfirmaer har tidligere kritiseret Gatekeeper for ikke at beskytte bredt nok mod de forskellige trusler, der findes.

En række nye Mac-apps

Den seneste version af OS X, Lion, udkom i august sidste år, og Mountain Lion vil i høj grad bygge videre på det styresystem.

Det betyder blandt andet, at der stadig er et betydeligt fokus på touch-navigation, men samtidig bliver der plads til en række nye apps fra iOS-verdenen - eksempelvis Beskeder, Noter og Påmindelser.

Beskeder på Mac OS X gør det muligt at sende billeder, video og tekst direkte til iOS-enheder. En beta-version er allerede frigivet på Mac App Store, og vores første oplevelser med løsningen er ganske positive - det virker efter hensigten.

Se video-demo af Mountain Lion


Det Notifikationscenter, der blev introduceret med iOS 5, vil også være at finde i Mountain Lion.

9to5mac.com skriver i dag, at Apple i det tredje udvikler-preview af Mountain Lion, der netop er frigivet, har tilføjet et "Vil ikke forstyrres"-knap til Notifikationscenter.

Dermed kan man på en nem måde hindre, at man bliver forstyrret af beskeder og lignende.   

Samtidig har Apple fortalt, at Mountain Lion vil have en endnu dybere integration til iCloud, end Lion har.

Apples officielle præsentation af Mountain Lion:
Apple har også frigivet en video-præsentation af Mountain Lion - se den her:

Længere gennemgang af Mountain Lion:

Skal kæmpe mod Windows 8

Apple har tidligere meldt ud, at Mountain Lion vil være klar til frigivelse sidst på sommeren i år.

Det passer fint med, at deltagerne på WWDC får den færdige version at se, og at der på konferencen bliver offentliggjort en egentlig lanceringsdato.

Mountain Lion kommer i direkte konkurrence med Microsofts kommende Windows 8, der også har fokus på touch-funktioner.

Ifølge de seneste tal fra statistikfirmaet Net Applications ligger Mac-styresystemerne på en samlet global markedsandel på syv procent, mens Linux har en procent og Windows hele 92 procent.

Vi har tidligere skrevet om hardware-kravene til Mountain Lion - det kan du læse om her.

Windows 8 mod Mountain Lion: Det kæmper de om

Her er Apples næste Mac-styresystem

Ny sikkerheds-app til Mac får drøje hug
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.