Artikel top billede

På trapperne: Sådan bliver Apples nye Mountain Lion

Med kun et par måneder til lanceringen af det næste Mac OS X, Mountain Lion slipper flere og flere detaljer ud. Få overblikket her.

Windows 8 mod Mountain Lion: Det kæmper de om

Her er Apples næste Mac-styresystem

Ny sikkerheds-app til Mac får drøje hug

Apples kommende Mac OS X, Mountain Lion, ventes at blive vist frem under udvikler-konferencen WWDC i midten af juni.

Apple løftede første gang lidt af sløret for Mountain Lion i februar.

Siden er flere og flere detaljer sluppet ud, og med den tredje udvikler-version i omløb nu og WWDC i næste måned, er der ikke langt, før Apple kan slippe løven løs.

Apple: Udviklere skal huske dette stempel
En af de mest markante nyheder bliver sikkerhedsløsningen
Gatekeeper, der giver brugerne bedre kontrol over, hvilke apps, der installeres på Mac'en - og dermed skal hindre eksempelvis trojanere. 

Så sent som i denne uge har Apple skrevet en mail til Mac-udviklerne, hvor det gøres klart, at de skal sikre, at deres software bærer et "Apple Developer ID."

Dermed kan Gatekeeper godtage app'en, idet ID'et fortæller, at der er tale om kendt software, hvor personerne bag allerede er autoriserede.

Sikkerhedsfirmaer har tidligere kritiseret Gatekeeper for ikke at beskytte bredt nok mod de forskellige trusler, der findes.

En række nye Mac-apps

Den seneste version af OS X, Lion, udkom i august sidste år, og Mountain Lion vil i høj grad bygge videre på det styresystem.

Det betyder blandt andet, at der stadig er et betydeligt fokus på touch-navigation, men samtidig bliver der plads til en række nye apps fra iOS-verdenen - eksempelvis Beskeder, Noter og Påmindelser.

Beskeder på Mac OS X gør det muligt at sende billeder, video og tekst direkte til iOS-enheder. En beta-version er allerede frigivet på Mac App Store, og vores første oplevelser med løsningen er ganske positive - det virker efter hensigten.

Se video-demo af Mountain Lion


Det Notifikationscenter, der blev introduceret med iOS 5, vil også være at finde i Mountain Lion.

9to5mac.com skriver i dag, at Apple i det tredje udvikler-preview af Mountain Lion, der netop er frigivet, har tilføjet et "Vil ikke forstyrres"-knap til Notifikationscenter.

Dermed kan man på en nem måde hindre, at man bliver forstyrret af beskeder og lignende.   

Samtidig har Apple fortalt, at Mountain Lion vil have en endnu dybere integration til iCloud, end Lion har.

Apples officielle præsentation af Mountain Lion:
Apple har også frigivet en video-præsentation af Mountain Lion - se den her:

Længere gennemgang af Mountain Lion:

Skal kæmpe mod Windows 8

Apple har tidligere meldt ud, at Mountain Lion vil være klar til frigivelse sidst på sommeren i år.

Det passer fint med, at deltagerne på WWDC får den færdige version at se, og at der på konferencen bliver offentliggjort en egentlig lanceringsdato.

Mountain Lion kommer i direkte konkurrence med Microsofts kommende Windows 8, der også har fokus på touch-funktioner.

Ifølge de seneste tal fra statistikfirmaet Net Applications ligger Mac-styresystemerne på en samlet global markedsandel på syv procent, mens Linux har en procent og Windows hele 92 procent.

Vi har tidligere skrevet om hardware-kravene til Mountain Lion - det kan du læse om her.

Windows 8 mod Mountain Lion: Det kæmper de om

Her er Apples næste Mac-styresystem

Ny sikkerheds-app til Mac får drøje hug
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.