Artikel top billede

Smart mobil-teknologi halter bagefter i Danmark

Både iOS, Android og Windows Phone understøtter såkaldt visual voicemail, men teknologien har indtil nu fået en kold skulder af danske teleselskaber. Nu vil et enkelt selskab dog åbne op.

Læs også:

Det er barnemad at aflytte din telefonsvarer

Teleselskab: Vores koder sikrer dig mod aflytning

Apples iPhone har det, Android-styresystemet har det, og Microsofts Windows Phone har det: Visual voicemail.

Teknologien betyder, at man får et visuelt interface til ens telefonsvarer, så man kan trykke play, spole og pause i beskederne, ligesom når man afspiller et stykke musik.

Gevinsten er også, at man ikke behøver at lytte til alle ens beskeder på telefonsvaren, men i stedet kan hoppe direkte til den, man ønsker at lytte til, via den visuelle brugergrænseflade.

Men selvom visual voicemail understøttes af alle de store smartphone-styresystemer, så kræver det, at operatørerneogså spiller med, før det er en funktion, smartphone-brugerne kan benytte.

Det gør amerikanske operatører som AT&T, Sprint og Verizon, ligesom tyske T-Mobile og britiske O2 også er med på vognen.

Det siger de danske operatører

Computerworld har spurgt de danske selskaber TDC, Telenor, Telia og 3, om de i dag understøtter visual voicemail - hertil er svaret nej fra alle selksaber.

Vi har dog også spurgt, om det er noget, operatørerne har planer om at understøtte?

Hos Telia er beskeden, at en sådan projekt er "meget dyrt," og at man først skal se et behov og en forretningsmodel - hvilket ikke er tilfældet indtil videre.

Hos Telenor er svaret også nej:

"Vi synes, det er en interessant gimmick med visual voicemail, og vores systemer understøtter allerede i dag teknologien til en vis grad," siger pressechef Peter Glüsing.

"Vi har dog ikke indtryk af, at der er stor efterspørgsel fra kunderne på nuværende tidspunkt, men følger opmærksomt med i udviklingen, så vi kan være klar, hvis markedet rykker på visual voicemail."

TDC understøtter i dag heller ikke visual voicemail og har ikke aktuelle planer om at gøre det.

3 kommer med det i år

Kun 3 har konkrete planer om at indføre smartphone-funktionen visual voicemail i Danmark.

"Vi understøtter det ikke endnu, men vi kommer til det i løbet af i år," lyder svaret fra 3-pressechef Stine Green Paulsen.

"Vi kommer med det nu, fordi vi ser det som næste generation af den traditionelle telefonsvarer. Vores nuværende voicemail-platform har bare ikke understøttet løsningen."

3 er dog endnu ikke klar til at melde en konkret lanceringsdato ud.

Sådan fungerer visual voicemail på iPhone:

Visual voicemail på Windows Phone:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere