BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Ny Nokia-smartphone indleder vildt megapixel-ræs

Nokia sender smartphone med et 41 megapixel-kamera på markedet. Flere modeller formentlig på vej.

Læs også:

Nokia sparket ned fra tronen - ny konge klar

Computerworld News Service: Nokia vil i maj begynde at sende kameratelefonen PureView 808 på markedet og har forlænget sin aftale med Carl Zeiss, hvilket vil resultere i yderligere fremskridt inden for denne kamerateknologi i de kommende måneder og år, oplyser selskabet.

Den Symbian-baserede smartphone PureView 808 blev annonceret ved Mobile World Congress og kommer på markedet i Rusland og Indien senere på måneden.

Denne smartphone skiller sig ud fra mængden ved at have et kamera, der kan tage billeder med en opløsning på hele 41 megapixel.

PureView 808 er udviklet i samarbejde med Carl Zeiss, som Nokia fortsat vil arbejde sammen med om flere PureView-produkter.

De to selskaber vil videreudvikle PureView til fremtidige smartphones, oplyser Nokia.

Også som Windows Phone

Et naturligt næste skridt ville være at udvikle en PureView-smartphone med Microsofts mobilstyresystem Windows Phone. I marts udtalte Jo Harlow, der er executive vice president for Nokia Smart Devices, til en finsk avis, at der er en Windows Phone-telefon med et lignende kamera på vej.

Han oplyste dog ikke mere nøjagtigt, hvordan den kommer på markedet.

PureView-kameraet er imponerende, og en portering til Windows Phone giver rigtig god mening, vurderer Malik Saadi, der er ledende analytiker hos Informa Telecoms & Media, med den begrundelse, at det kunne hjælpe Nokia til at differentiere sine produkter fra konkurrenterne.

Saadi regner dog ikke med, at der allerede i år kommer nogen Lumia PureView-smartphone.

På grund af Symbians dalende popularitet vil PureView 808 ifølge Saadi ikke blive andet end et nicheprodukt.

Nokia vil i den nærmeste fremtid offentliggøre flere lande, hvor den nye smartphone vil komme på markedet.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Nokia sparket ned fra tronen - ny konge klar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.