Artikel top billede

CSC-ansatte fratræder: Masseflugt fra virksomheden

Et betydeligt antal CSC-ansatte tager deres gode tøj og går fra virksomheden med en pæn pose penge i hånden.

Som Computerworld kunne fortælle forleden, er det i dag blevet afgjort, hvem og hvor mange CSC-ansatte der får en såkaldt frivillig fratrædelse.

CSC oplyser således i en skriftlig meddelelse at CSC Danmark indgår fratrædelsesaftaler med 175 medarbejdere.

Tidligere på måneden offentliggjorde CSC lanceringen af et omstruktureringsprogram, der ville påvirke 450 medarbejdere i Norden, hovedsageligt i Danmark, oplyser selskabet.

Siden har CSC forhandlet fratrædelsesvilkår på plads med medarbejderrepræsentanter og fagforeninger, hvor alle medarbejdere blev tilbudt en frivillig fratrædelsesordning.

"I de sidste par uger har vi har haft en god og udbytterig dialog med fagforeningerne og medarbejderrepræsentanterne, og vi har godkendt 90 procent af alle ansøgninger, så vi har nu kunnet indgå 175 fratrædelsesaftaler med ansatte i Danmark," udtaler nordisk HR-direktør Charlotte Lundblad hos CSC.

"Der har været en stor og god interesse for de frivillige aftaler, og det er vi, situationen taget i betragtning, naturligvis meget tilfredse med. Så i dag er vi glade for at have kunnet indgå så mange aftaler, alene i Danmark," udtaler hun videre.

Nedskæringer fastlægges

De frivillige fratrædelser indeholder aftaler om fratrædelsesperiodens længde samt fritstilling afhængigt af kontraktvilkår, oplyser selskabet.

Med de forventede aftaler i Danmark og de aktuelle forhandlinger om frivillige aftaler i Sverige og Norge kan CSC i alt forvente at skulle afskedige mellem 200 og 250 medarbejdere i Norden, fremgår det af meddelelsen.

CSC er nu sammen med medarbejderne og fagforeningerne i gang med at blive enige om en rammeaftale for den resterende proces frem til udgangen af maj, hvor alle nedskæringer vil være fastlagt, oplyser CSC.

Derudover har CSC igangsat et udvidet HR-støtteprogram, med fokus på genplacering.
  
450 stillinger skæres
CSC meldte tidligere ud at 450 ansatte skulle skæres. Siden blev der forhandlet med fagforeninger om en frivillig fratrædelsesordning.

Hvordan den er strikket sammen kan du læse mere om her:

Læs også: Her er udspillet til frivillige fratrædelser hos CSC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere