Artikel top billede

Avis: IBM vil skrotte kæmpe Siebel-løsning

Det rygtes, at IBM bliver den anden store virksomhed, der udskifter customer relationship management-platformen fra Siebel.

Læs også:

Her er otte CRM-trends du skal holde øje med

Computerworld News Service: IBM planlægger at erstatte sine Siebel-baserede produkter til customer relationship management (CRM) med open source software-as-a-service (SaaS) produkter fra leverandøren SugarCRM.

Det skriver Wall Street Journal.

Hvis det er tilfældet, vil det for Siebel være tab nummer to for nylig af en stor kontrakt, da Hewlett-packard for nylig offentliggjorde, at selskabet vil erstatte platformen med produkter fra SaaS-leverandøren Salesforce.com.

Denne udvikling er dog ikke overraskende, eftersom Siebel i 2005 blev købt for 32 milliarder kroner af Oracle, der er en stor konkurrent til både IBM og HP.

"IBM havde verdens største udrulning af Siebel-applikationer, og vi ser denne udskiftning som endnu et tegn på det pres, som Oracles applikationsforretning er under," siger Pat Walravens fra investeringsbanken JMP Securities.

SugarCRM distribuerer sin software via 400 forhandlere på verdensplan og skaber omsætning ved at tilbyde support-services i forbindelse med open source-produkterne.

Nick Halsey, der er marketingsdirektør og chef for forretningsudvikling hos SugarCRM, ønsker hverken at afvise eller bekræfte, om IBM udskifter sine Siebel-installationer med SugarCRM.

Han udtaler dog, at "open source-tilgangen er meget disruptiv," det vil sige forstyrrende for den gældende måde at gøre tingene på.

IBM har ikke svaret på en henvendelse om at kommentere på sagen.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Her er otte CRM-trends du skal holde øje med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere