Sådan klarer TDC sig i benhård tele-priskrig

TDC har kundetilgang på flere områder, men samtidig befinder selskabet sig midt i en benhård priskrig.

Læs også:

Dansk telekæmpe mister kunder i tusindvis


Det kan godt være, at TDC ærgrer sig over, at topchef Henrik Poulsen er ved at lægge røret på og i stedet vil bruge sin leder-energi som kommende Dong-topchef, men samtidig kan TDC glæde sig over en kundefremgang i det netop offentliggjorte regnskab.

"Særligt på kundesiden har vi opnået stærke resultater i første kvartal," lyder det fra Henrik Poulsen i forbindelse med kvartalsregnskabet (PDF).

Koncernchefen fremhæver blandt andet, at der er kommet 37.000 flere tv-kunder i løbet af første kvartal 2012, samt at der er gode resultater i både TDC Sverige og TDC Hosting.

"TDC's detail bredbåndsforretning oplevet den største vækst i fire år, mens afgangen fra fastnettelefoni fortsat minimeres," lyder det fra TDC, der samtidig fremhæver, at selskabet nu har 9,6 mio. kundeforhold - det højeste niveau nogensinde.

"Disse positive trends betyder, at vi har kunnet balancere effekten af det markante prispres på vores mobilforretning," udtaler Henrik Poulsen.

Får flere mobilkunder
TDC har haft en kundetilgang på mere end 17.000 mobil-abonnenter i Danmark i forhold til fjerde kvartal 2011. Væksten dækker dog over et betydeligt fald i privat-kunderne, mens man så til gengæld har landet nogle store erhvervskontrakter.

Samtidig star det klart, at det generelle pris-pres betyder, at det såkaldte ARPU (average revenue per user) er faldet over de seneste 18 måneder.

"Privat-markedet er både præget af hård konkurrence og af, at forbrugerne skifter fra premium-brands som TDC ned til Telmore, M1 og Onfone. Der er et skift, og det presser ARPU'en for TDC," siger Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank.

Han peger på, at en vækst i erhvervskunderne godt kan være at foretrække, da ARPU'en typisk er bedre i det segment.

"Det er mere attraktivt at være et selskab med mange erhvervskunder end et selskab med mange privatkunder," lyder det fra Morten Imsgard.

Så sent som i går viste Telenors regnskab, at selskabet mistede 21.000 kunder i Danmark i årets første kvartal. Samtidig faldt omsætningen på det danske marked med en kvart milliard kroner, så den i kvartalsregnskabet lød på 1,47 milliarder kroner.

TDC holder fast i 2012-mål
Den samlede omsætning i TDC's kvartalsregnskab viser en stigning med 0,5 procent til 6,6 milliarder kroner.

Det er på niveau med første kvartal 2011 og det betyder, at TDC fortsat holder fast i målsætningen for hele 2012, der lyder på en omsætning på 26,0-26,5 milliarder kroner.

"Det er, som det skal være og en beroligende melding for investestorerne. TDC ser ud til at navigere relativt godt igennem priskrigen på privatmarkedet," lyder vurderingen fra Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank.

Læs også:

Dansk telekæmpe mister kunder i tusindvis

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.