Artikel top billede

Ny teknologi kobler dig automatisk på WiFi-netværk

Det skal være langt mere problemfrit og automatiseret, når ens smartphone eller tablet-pc logger på trådløse netværk.

Læs også:

Ny WiFi-standard sætter turbo på trådløse netværk

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her

En ny standard skal gøre din smartphone eller tablet-pc i stand til automatisk at spotte og logge på WiFi-netværk.

Det meddeler WiFi Alliance, der taler på vegne af en lang række teknologi-firmaer som Nokia, Apple, Intel, Cisco og Microsoft og operatører som T-Mobile og Comcast.

Standarden fra WiFi Alliance, WiFi Certified Passpoint, skal således hjælpe med at gøre WiFi til en forlængelse af det almindelige mobil-netværk.

WiFi Alliance hævder med udgangspunkt i en undersøgelse, at 90 procent af forbrugerne vil blive ved deres teleoperatør, hvis den tilbød muligheden for automatisk opkobling til WiFi-hotspots, og at 72 procent vil betale ekstra for den service.

Sådan fungerer det

Idéen med Passpoint-teknologien er, at smartphones og tablet-pc'er automatisk bliver identificeret og koblet på WiFi-netværk - i stedet for at det er brugerne selv, der skal søge efter netværk og bøvle med login.

Passpoint kan ifølge WiFi Alliance også selv sikre, at WiFi forbindelsen er beskyttet med WPA2-sikkerhed.

Fra og med juni vil producenterne kunne sende nye netværks-produkter og smartphones, tablets og lignende på markedet, der bærer det nye Passpoint-stempel.

Hvis dette setup skal realiseres kræver det, at ens teleoperatør rent faktisk har en WiFi-infrastruktur ved siden af det almindelige mobilnetværk.

På den måde vil man som kunde så kunne købe en pakke, hvor man automatisk kobles på operatørens WiFi-hotspots, når et af dem er inde for rækkevidde.

Giver det mening i Danmark?

Traditionelt har fordelen ved WiFi frem for alminelige mobil-datanet været, at hastighederne var langt højere.

Specielt i de senere år har alle de store danske teleoperatører dog satset milliarder på at oprette og udvide 3G, Turbo 3G og 4G-netværk, og dermed vil dataforbindelsen ikke længere nødvendigvis være hurtigere på WiFi.

Til gengæld vil operatørerne måske kunne opnå en gevinst ved at anvende Passpoint-teknologien.

"Passpoint adresserer også operatørernes behov for data-afbelastning og kunde-loyalitet, og Passpoint giver leverandører af WiFi-udstyr en fælles industri-løsning, der kan tilfredsstille operatørernes behov," udtaler Edgar Figueroa, der er administrerende direktør i WiFi Alliance.

Læs også:

Ny WiFi-standard sætter turbo på trådløse netværk

Kan WiFi erstatte dine kabler? Få svaret her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.