Artikel top billede

Så lidt betaler danskerne for deres mobiltelefoner

Danskerne betaler i gennemsnit ikke mange penge for at få ny mobiltelefon.

Læs også:

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk.

Dette danske mobilselskab bliver der klaget mest over.

Vi er i Danmark ikke meget for at hive den store pengepung op ad lommen, når vi skal købe ny mobiltelefon, skriver Berlingske.

I hvert fald viser en ny undersøgelse fra IDC, at danskerne i fjerde kvartal i fjor i gennemsnit brugte 2.200 kroner på køb af ny mobiltelefon, når man renser tallene for operatør-tilskud.

Ifølge avisen var godt hver femte solgte mobiltelefon - 22 procent - en iPhone. De koster ifølge avisen 4.750 kroner og er dermed med til at trække det samlede gennemsnit godt i vejret.

Ifølge tallene fra IDC er en tredjedel af alle solgte mobiltelefoner simple modeller, som danskerne i gennemsnit har betalt 600 kroner for, skriver Berlingske.

34 procent af de solgte smartphones er i den billigste ende af skalaen med en gennemsnitspris på 1.750 kroner.

Berlingske skriver, at de danske teleselskaber kvier sig ved at udlevere listerne over de bedst sælgende mobiltelefoner.

En undtagelse af TDC, hvor listen over de 10 bedst sælgende mobiltelefoner fra selskabet net-butik er domineret af billigere modeller med HTC Wildfire i top fulgt af HTC Chacha og nogle billigere Nokia-modeller.

"I dag bliver alt jo målt mod iPhone, så det er i den ende af skalaen, at opmærksomhede samler sig. Man det viser det ypperste, man kan. Samsung bruger jo mange penge på at reklamere for sine dyreste telefoner, men det ville selskabet aldrig gøre med en skrabet model," siger IDC-analytiker Anders Elbak til Berlingske.

Læs også:

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk.

Dette danske mobilselskab bliver der klaget mest over.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.