Artikel top billede

Mange millioner kroner er fortsat forsvundet efter it-direktør Stein Baggers bedrageri hos IT Factory. (Foto: Torben Klint)

Politiet lurer på skjulte IT Factory-millioner

Bagmandspolitiet er i tæt kontakt med kurator, der er snublende tæt på de 200 millioner skjulte IT Factory-millioner.

Læs mere: Svensker tæt på at udlevere hidtil skjult IT Factory-formue

Bagmandspolitiet står på sidelinjen, når kurator Boris Frederiksen for tiden forsøger at få en afgørende aftale i stand, der skal føre ham til de skjulte 200 millioner kroner efter IT Factory-svindlen.

Det oplyser leder Jens Madsen af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet.  

"Selvfølgelig følger vi med på sidelinjen også i forhold til, hvor der måtte komme nogle penge fra, fordi vi jo har et krav mod Ljungman," fortæller han til Computerworld.

Mikael Ljungman, der er Stein Baggers svenske makker, fik udover sine syv år i fængsel også en konfiskationsdom på 50 millioner kroner og erstatning til konkursboet på 200 millioner kroner.

Aktiv i pengejagt

Netop konfiskationskravet mod Mikael Ljungman gør, at politiet fortsat er aktiv i pengejagten.

"Så hvis det er sådan at vi kan se, hvor der kommer nogle midler fra, så interesser vi os selvfølgelig for det, fordi vi har et konfiskationskrav," siger Jens Madsen.

De skjulte millioner vil dog gå til samme kasse hos kurator og til boets kreditorer, der har tabt pengene.

"Hvis vi fik honoreret vores konfiskationskrav, så ville det gå til kurator, så kurator laver så at sige noget af arbejdet selv," forklarer Jens Madsen om aftalen, der kun mangler en underskrift.

Politiet har imidlertid også gang i sin egen jagt på IT Factory-pengene.

Her er politiets egen pengejagt

Politiet interesserer sig altså stadig for, dels hvor pengene måtte komme fra og dels hvor de forsvundne millioner kroner måtte være.

Faktisk har politiet fortsat flere retsanmodninger ude.

"Vi har stadigvæk et par retsanmodninger ude til et par lande omkring pengene, det er jo det, der udestår i sagen," fortæller Jens Madsen til Computerworld.

Afventer fortsat Ljungman

Omkring aftalen mellem kurator og Mikael Ljungman understreger Jens Madsen dog, at det er kurators aftale.

"Det er kurators egen kompetence om han vil lave sådan en aftale eller ej. Det har vi ikke så meget med at gøre," siger Jens Madsen, der dog står på sidelinjen og følger nøje med. 

Kurator Boris Frederiksen oplyser til Computerworld, at man forsat mangler underskriften fra Mikael Ljungman på aftalen. 

Den store svindelsag brød ud i december 2008 og siden er Stein Bagger blevet idømt syv års fængsel, hvilket altså også er tilfældet med Mikael Ljungman.

I øjeblikket verserer fortsat en erstatningssag imod bestyrelsen og selskabets revisionsselskab, KPMG, der afkræves en milliard kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere