Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Dansk teleboss fanget i IT Factory-sag i årevis

En tidligere TDC-direktør vil have et personligt erstatningskrav hængende over hovedet i årevis, fordi han er havnet midt i et milliard-slagsmål efter IT Factory-skandalen.

Læs også: Gammel ven: Jensby burde have opdaget bedrageriet.

Den tidligere teleboss hos TDC, Henning Børgesen, må leve med at have et erstatningskrav i millionklassen hængende over hovedet i flere år.

Årsagen er, at han sad i bestyrelsen for fupfirmaet IT Factory i en årrække. Og da selskabet kollapsede, lagde kurator i boet sag an mod Henning Børgesen, bestyrelsesformand Asger Jensby og revisorselskabet KPMG for svigt.

Asger Jensby er gået bankerot, og kurator har derfor ingen håb om penge fra den kant, mens slagsmålet med KPMG trækker gevaldigt ud.

Kurator kræver 987 millioner kroner af KPMG, der tilgengæld kræver en stribe krav prøvet ved domstolene, inden erstatningssagen overhovedet rigtigt kan komme igang.

De to bestyrelsesmedlemmer afkræves omkring 30 millioner kroner af kurator.

Men faktisk kan kurator Boris Frederiksen på det personlige plan godt se det lidt uheldige sagens forløb, set med Henning Børgesens briller.

"Vores synspunkt er, at Henning Børgesen kunne have gjort sit arbejde bedre, og derfor er det selvfølgelig hans egen skyld, hvis man skal sige det på det måde," understreger Boris Frederiksen.

"Men det er klart, at spørgsmålet omkring Børgesen nok kunne, hvis det ikke havde været en del af et større slagsmål med KPMG, været handlet af eller processet hurtigere," erkender kurator.

Kurator: Må være belastende
Ifølge papirer fra erstatningssagen, som Computerworld er kommet i besiddelse af, så mener Henning Børgesen, at Asger Jensby burde have opdaget bedrageriet i selskabet.

Men ifølge Henning Børgesen var formidlingen videre til bestyrelsen - og dermed ham - alt for ringe.

Imidlertid er opgaven for kurator Boris Frederiksen nu at kradse penge ind til de folk og virksomheder, der har tabt penge og har penge tilgode i IT Factory.

"Vi har gjort, hvad vi mener, vi kan og skal gøre rent professionelt."

"Men jeg kan godt på det personlige plan kvittere og sige, at det må være voldsomt belastende, at være en del af denne her sag for Henning Børgesen."

"Det er ikke rart," siger kurator Boris Frederiksen til Computerworld.

På nuværende tidspunkt er der ingen afslutning på sagen i syne.

Imidlertid sendes løbende i tusindvis af papirer frem og tilbage mellem sagens advokater og retten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henning Børgesen.

Læs også: Gammel ven: Jensby burde have opdaget bedrageriet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.